Yucca (Yucca filamentosa)

15,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00001404
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Cum te putem ajuta?

Descriere

Livrare la ghiveci 1l.

Yucca filamentosa, cunoscută și sub denumirea comună de Iarba cătușei sau Yucca, este o plantă perenă originară din America de Nord. Yucca filamentosa este o plantă cu tulpină scurtă și compactă, formată dintr-o rozetă de frunze lungi, în formă de spadă. Frunzele sunt groase, rigide și au margini aspre, cu fibre albe fine care se dezvoltă pe margini. Planta poate crește până la o înălțime de aproximativ 1,5-2 metri.

Caracteristici: Yucca filamentosa este o plantă rezistentă și adaptabilă, care poate supraviețui în diverse condiții de sol și climă. Ea produce în mod natural tulpini florale înalte, cu flori de culoare alb-crem sau galben-verzui, care apar în vârful rozetei de frunze. Florile sunt în general mari și atrăgătoare, iar înflorirea are loc în timpul verii.

Sezon de interes: Yucca filamentosa este o plantă cu interes pe tot parcursul anului. Frunzele sale verzi întunecate și forma sa distinctivă adaugă un aspect decorativ în grădină pe tot parcursul anului. În timpul verii, înflorirea cu flori spectaculoase adaugă un plus de frumusețe.

Parfum: Florile de yucca filamentosa au un parfum delicat și ușor dulceag, care poate atrage polenizatori, cum ar fi albinele și fluturii.

Utilizare: Yucca filamentosa poate fi utilizată în diverse moduri în grădină. Este o plantă ornamentală populară datorită aspectului său atractiv, iar frunzele sale rigide și formează rozete compacte adaugă textură și structură în peisaj. De asemenea, planta poate fi utilizată pentru a crea garduri vii sau garduri naturale, deoarece frunzele sale aspre și spinoase pot acționa ca o barieră. În plus, frunzele de yucca pot fi folosite în aranjamente florale sau în arta florală.

Plante care o pot însoți: Yucca filamentosa se poate combina bine cu alte plante perene și arbuști ornamentali pentru a crea un design peisagistic atractiv. Plantele care pot fi asociate cu yucca includ lavanda, salviei, sedumurile și plantele cu flori colorate.

Detalii

SKU
00001404
Categorii
Greutate
0.5 kg
Caracteristica
decorative, vesnic verde
Culoare frunze
verde
Utilizare
borduri
Sezon interes
iarna, primavara, toamna, vara
Pozitie
soare
Latime maturitate
60 cm
Inaltime maturitate
90 cm
Forma
tufa
Culoare flori
alb

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review