Vita japoneza (Parthenocissus tricuspidata Veitchii)

20,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00000910
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltimea de livrare: 5-30 cm.

Modul de livrare: ghiveci.

Parthenocissus tricuspidata 'Veitchii', cunoscută și sub numele de "Vita japoneză", este o plantă agățătoare decorativă. Vita japoneză este cunoscută pentru creșterea rapidă, astfel că poate acoperi rapid suprafețe mari.

Descriere și Caracteristici: Caracteristica de bază a lui Parthenocissus tricuspidata 'Veitchii' sunt frunzele sale atrăgătoare. Acestea sunt mari, compuse din trei frunze trilobate, de unde vine și numele său specific, "tricuspidata". Frunzele sunt de obicei verzi în timpul verii, dar devin viu roșii în toamnă, ceea ce oferă o schimbare dramatică a culorii în peisajul dvs. Această specie are ventuze sau "discuri adezive" pe partea de jos a frunzelor, ceea ce îi permite să se fixeze pe suprafețe verticale, cum ar fi zidurile și gardurile, fără a necesita ajutor suplimentar.

Sezon de Interes: Parthenocissus tricuspidata 'Veitchii' oferă cea mai spectaculoasă priveliște toamna, când frunzele devin roșii aprinse.

Utilizare: Este o alegere excelentă pentru a acoperi ziduri, garduri sau alte structuri verticale în grădină. De asemenea, este folosită în multe orașe pentru a îmbrăca fațadele clădirilor și pentru a aduce culoare în mediul urban. Frunzele roșii aprinse de toamnă fac din această specie un punct de atracție ornamental în grădină.

Îngrijire: Vita japoneză preferă locurile cu soare parțial sau umbră parțială. În general, prosperă într-o varietate de condiții de lumină, dar evitați expunerea excesivă la soare direct. Preferă solurile bine drenate, bogate în materie organică. După plantare, asigurați-vă că planta primește suficientă apă pentru a se stabili. Odată ce este bine stabilită, este mai rezistentă la secetă. Tăierea poate fi efectuată pentru a controla creșterea și forma plantei. De asemenea, se poate tăia în primăvară pentru a încuraja ramurile noi și a menține aspectul ordonat.

Parthenocissus tricuspidata 'Veitchii' este o alegere excelentă pentru cei care caută o plantă agățătoare cu frunze decorative și o schimbare dramatică a culorii în timpul toamnei. Este o plantă rezistentă și ușor de întreținut, care poate aduce un farmec aparte grădinii dvs.

Detalii

SKU
00000910
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
decorative, gard viu
Culoare frunze
mov, rosu, verde
Utilizare
gard viu, gradina, parc
Sezon interes
toamna, vara
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
10 m
Inaltime maturitate
12 m
Gard viu
Gard viu
Forma
catarator
Culoare planta
verde

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review