Tuia piramidala (Thuja Pyramidalis compacta)

13,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 10000762
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltime de livrare: 20-40 cm.

Modul de livrare: ghiveci.

Tuia piramidală, cunoscută și sub denumirea științifică Thuja occidentalis 'Pyramidalis Compacta', este o specie populară de tuia care se caracterizează prin forma sa piramidală compactă și aspectul său elegant. Tuia piramidală are o formă distinctă piramidală, cu ramuri dense și frunze mici de culoare verde închis. Aceasta poate crește înălțimea de aproximativ 3-5 metri și lățimea de 1-2 metri. Arbustul are un aspect elegant și bine definit, cu o ramură centrală verticală și ramuri laterale care sunt dispuse în mod regulat în jurul tulpinii.

Caracteristici: Thuja Pyramidalis Compacta este apreciată pentru creșterea sa verticală compactă, ceea ce o face ideală pentru utilizarea în grădini mici sau în spații înguste. Are o creștere lentă și este o plantă foarte rezistentă la temperaturi scăzute și la poluare. Frunzele sale rămân verzi pe tot parcursul anului, oferind un aspect proaspăt și atractiv în toate sezoanele.

Sezon de interes: Tuia piramidală este atractivă pe tot parcursul anului. Frunzele sale verzi închis oferă un fundal verde constant în grădină, iar forma sa piramidală adaugă structură și verticalitate în peisaj. În plus, în timpul iernii, tuia piramidală poate fi decorată cu luminițe sau alte decorațiuni, adăugând un aspect festiv în grădină.

Utilizare: Thuja Pyramidalis Compacta este adesea utilizată ca plantă ornamentală în grădini și peisaje. Datorită formei sale piramidale compacte, poate fi folosită pentru a crea garduri vii, garduri decorative sau garduri de intimitate. De asemenea, poate fi plantată individual sau în grupuri pentru a crea puncte de focalizare sau a delimita anumite zone în grădină.

Plante care o pot însoți: Thuja piramidală se potrivește bine cu o varietate de plante care completează aspectul său și adaugă varietate în grădină. Plantele perene cu flori colorate, cum ar fi lavanda, rudbeckia sau crizantemele, pot oferi un contrast plăcut cu frunzele sale verzi. De asemenea, plantele cu frunze colorate, cum ar fi Heuchera sau Hosta, pot adăuga o notă de interes vizual în apropierea tuielor piramidale. Asigurați-vă că alegeți plante care tolerează aceleași condiții de creștere și care se îmbină estetic cu tuia piramidală.

Thuja Pyramidalis Compacta este o plantă rezistentă și ușor de întreținut. Necesită udare regulată în timpul perioadelor de secetă și tăiere periodică pentru a menține forma sa piramidală și pentru a controla dimensiunea. În general, este o alegere excelentă pentru a adăuga structură și verticalitate în grădină.

Detalii

SKU
10000762
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
gard viu, vesnic verde
Culoare frunze
verde
Utilizare
gard viu, gradina, parc
Sezon interes
iarna, primavara, toamna, vara
Pozitie
soare
Latime maturitate
1.5 m
Inaltime maturitate
5 m
Gard viu
Gard viu
Forma
columnar
Tip
Vesnic verde

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review