Tisa (Taxus baccata Fastigiata)

15,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 10000907
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltime de livrare: 20-30 cm.

Livrare la ghiveci.

Tisa (Taxus baccata Fastigiata), cunoscută și sub numele de tisă fastigiată, este o specie de tisă care se remarcă prin forma sa verticală și coloanară distinctă. Are frunze lanceolate, de culoare verde închis strălucitor. Aceste frunze sunt adesea folosite ca materie primă pentru producerea paiețelor de Crăciun datorită aspectului lor frumos și rezistenței la căderea acestora. Tisa Fastigiata produce conuri roșii la vârfurile ramurilor feminine și conuri mici, de culoare galben-verzuie, pe ramurile masculine.

Sezon de Interes: Tisa Fastigiata oferă un interes pe tot parcursul anului, deoarece frunzele sale sunt perene și persistă pe tot parcursul iernii.

Utilizare: Este folosită pe scară largă ca plantă ornamentală în grădini și peisaje datorită formei sale coloanare și a frunzelor sale atractive. Poate fi tăiată și modelată pentru a forma garduri vii, în special pentru gardurile vii înalte, deoarece crește încet și menține o formă strânsă și verticală. Este o alegere populară pentru plantele solitare, fiind adesea plantată ca punct focal în grădină. Datorită duratei sale de viață lungă și a aspectului său elegant, este adesea folosită în peisagistica memorială. Conurile sale roșii sau galben-verzui sunt decorative și pot adăuga interes vizual în peisaj.

Plante care il pot acompania: Tisa Fastigiata poate fi însoțită de alte plante perene sau cu frunze decorative, care pot crea un contrast interesant de textură sau culoare în grădină. Este, de asemenea, adesea plantată în grupuri mici sau solitare și poate fi însoțită de flori perene sau de primăvară pentru a adăuga culoare în sezonul de înflorire. În cazul gardurilor vii, poate fi plantată împreună cu alte specii de tisă sau cu alte plante care tolerează condițiile de creștere similare.

Tisa Fastigiata este o alegere excelentă pentru grădinarii care doresc să adauge o plantă cu formă verticală distinctă în peisajul lor. Forma sa coloanară o face potrivită pentru o varietate de utilizări în grădinăritul peisagistic.

Detalii

SKU
10000907
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
gard viu, vesnic verde
Culoare frunze
verde
Utilizare
gard viu, gradina, parc, solitar
Sezon interes
iarna, primavara, toamna, vara
Pozitie
semiumbra, soare, umbra
Latime maturitate
5 m
Gard viu
Gard viu
Forma
columnar
Culoare planta
verde
Tip
Vesnic verde

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review