Soc galben (Sambucus nigra Aurea)

15,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00000701
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltimea de livrare: 20-40 cm.

Modul de livrare: radacina protejata.

Socul galben (Sambucus nigra Aurea) este o varietate a plantei de soc comun (Sambucus nigra), această varietate se remarcă prin frunzele sale de culoare galbenă sau auriu pal. Socul galben este un arbust sau mic arbore mic care poate ajunge la înălțimi de aproximativ 3-4 metri. Este mai mic decât varietatea obișnuită a socului negru. Frunzele sunt frumos colorate în galben sau auriu pal și sunt palmate, compuse din mai multe frunzulițe. Această culoare a frunzelor conferă planta un aspect ornamentat de-a lungul întregului sezon de creștere. Socul galben înflorește cu flori mici, albe și arome plăcute în timpul primăverii sau verii, în funcție de climă. Produce fructe mici de culoare neagră, similare cu cele ale socului negru obișnuit. Aceste fructe sunt atrăgătoare pentru păsări și pot fi folosite pentru a face gem sau alte produse.

Sezon de Interes: Socul galben înflorește cu flori parfumate în primăvară sau vară, în funcție de zonă. Frunzele sale aurii sau galbene oferă un interes peisagistic sporit în timpul toamnei.

Utilizare: Socul galben este apreciat pentru frunzele sale colorate și poate fi folosit ca o plantă ornamentală în grădini sau peisaje, pentru a aduce culori și varietate. Datorită dimensiunilor sale moderate, poate fi folosit în borduri sau garduri vii pentru a aduce un contrast de culoare în grădină. Fructele de soc sunt atrăgătoare pentru păsări, deci planta poate fi folosită pentru a atrage păsări în grădină.

Îngrijire: Socul galben preferă o expunere la soare sau semiumbră pentru a crește sănătos și pentru a-și menține culoarea frunzelor. Este necesară udarea regulată, mai ales în perioadele uscate, pentru a menține solul bine hidratat. 

Socul galben (Sambucus nigra Aurea) este o varietate a socului negru comun, apreciat pentru frunzele sale aurii sau galbene. Acest arbust mic adaugă un element decorativ în grădini și peisaje, oferind culori vibrante pe tot parcursul sezonului de creștere. Cu flori parfumate și fructe atrăgătoare pentru păsări, socul galben aduce viață și biodiversitate în mediul său. Este relativ ușor de întreținut și o alegere excelentă pentru cei care doresc să aducă varietate în grădina lor.

Detalii

SKU
00000701
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
flori, fructifere, gard viu, melifere
Parfum
da
Culoare frunze
galben, verde
Utilizare
gradina, parc
Sezon interes
primavara, toamna
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
3 m
Inaltime maturitate
4 m
Gard viu
Gard viu
Forma
arbust
Culoare flori
alb
Culoare planta
galben

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review