Sanger decorativ Elegantissima (Cornus alba Elegantissima)

[1]
12,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00000081
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltime de livare: 20-30 cm

Modul de livrare: ghiveci

Cornus alba 'Elegantissima', cunoscut și sub numele de sânger decorativ 'Elegantissima', este o varietate populară de cornus sau sânger, apreciată în special pentru frunzele sale elegante și atrăgătoare, precum și pentru tulpinile sale roșii vibrante. Cornus alba 'Elegantissima' are frunze ovale sau eliptice, care sunt de obicei de culoare verde strălucitor cu margini albe sau crem. Această caracteristică conferă arborelui un aspect deosebit de atractiv în peisagistică. Frunzele rămân decorative pe tot parcursul sezonului de creștere. Una dintre caracteristicile distincte ale acestei varietăți de sânger este tulpinile sale roșii aprinse. Aceste tulpini devin mai evidente pe măsură ce sezonul de iarnă avansează, oferind o notă vibrantă în peisajul de iarnă. Cornus alba 'Elegantissima' este un arbust de dimensiuni mici până la medii, ajungând de obicei la înălțimi de 1,2 până la 3 metri. În primăvară, acest sânger produce flori mici și neînsemnate în nuanțe de alb sau crem, care sunt urmate de fructe albastre sau albe în timpul verii. La sfârșitul sezonului de creștere, frunzele pot căpăta nuanțe de roșu și portocaliu înainte de a cădea, oferind un spectacol de culori toamna.

Cerințe de Cultivare: Cornus alba 'Elegantissima' este rezistent la iarnă și poate crește în zonele cu climă temperată până la rece. Este un arbust versatil, potrivit pentru o gamă largă de condiții climatice. Preferă soluri umede și bine drenate, dar poate să se descurce și în soluri argiloase sau nisipoase. Este important să mențineți solul constant umed, mai ales în primii ani după plantare. Se dezvoltă cel mai bine în plin soare sau în semiumbră. Cu toate acestea, poate tolera și umbra parțială.

Îngrijire: Sângerul decorativ 'Elegantissima' este relativ ușor de îngrijit. Tăierea periodică a tulpinilor mai vechi poate stimula creșterea tulpinilor roșii noi, ceea ce poate îmbunătăți aspectul peisajului. În plus, este important să îndepărtați regulat creșterea tulpinilor dăunătoare pentru a menține forma și sănătatea arbustului.

Utilizări: Cornus alba 'Elegantissima' este adesea utilizat în peisagistică ca un arbust decorativ izolat sau în grupuri pentru a adăuga culoare și interes în grădini, parcuri sau peisaje urbane. Tulpinile roșii vibrante fac din acest arbust o alegere excelentă pentru plantarea în masive sau pentru a crea garduri vii colorate. Datorită dimensiunilor sale moderate, este potrivit pentru grădinile de dimensiuni mai mici sau pentru a fi plantat în containere mari.

Cornus alba 'Elegantissima' este un arbust decorativ atractiv care oferă frunze elegante cu margini albe sau crem, tulpini roșii vibrant, flori primăvăratice și o varietate de culori toamna. Este ușor de îngrijit și se potrivește într-o varietate de configurații de peisaj.

Detalii

SKU
00000081
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
decorative
Culoare frunze
vargate
Utilizare
gradina, solitar
Sezon interes
primavara, vara
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
4 m
Inaltime maturitate
4 m
Gard viu
Gard viu
Forma
rotund
Culoare flori
alb
Culoare planta
verde-argintiu

Ce spun clientii

5 din 5 stele
Din 1 voturi
5 stele
100%
4 stele
0%
3 stele
0%
2 stele
0%
1 stea
0%
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review
V
Valy
25 feb. 2020
O planta foarte eleganta, intr-adevar, a crescut in 3 ani pana la 3 metri, se poate tunde fara probleme. Plantata impreuna cu cornul sangeriu este de mare efect.