15%

Sanger decorativ ( Cornus sanguinea Winter Beauty)

11,00 RON 13,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 10000919
Cum te putem ajuta?

Descriere

Dimensiunea de livrare: 10-25 cm.

Livrare la ghiveci.

Cornus sanguinea, cunoscut sub numele de sanger sau cornuș, este un arbust decorativ caduc. Varietatea 'Winter Beauty' este notabilă pentru tulpinile sale atractive de un roșu aprins care devin mai vizibile în timpul iernii. Are frunze ovale, verzi închis, care apar în primăvară și cad în toamnă, dezvăluind tulpinile roșii. În primăvară, Cornus sanguinea produce flori mici, crem, grupate în ciorchini, care sunt adesea iubite de albine și alte insecte polenizatoare. Partea cea mai distinctivă a acestei plante este culoarea tulpinilor sale. În timpul iernii, tulpinile trec prin nuanțe de roșu, oferind un interes vizual în sezonul rece.

Sezon de Interes: Perioada cea mai interesantă a acestei plante este în toamnă și iarnă, când tulpinile devin roșii.

Utilizare: Cornus sanguinea 'Winter Beauty' poate fi folosit ca element decorativ în grădină, în special pentru efectul său vizual din iarnă. Este ideal pentru a adăuga contrast și culoare în grădina dumneavoastră, mai ales în sezonul rece. Sangerul decorativ poate fi însoțit de plante cu frunze verzi, cum ar fi tufe cu frunze persistente sau perene, pentru a crea un contrast vizual plăcut.

Îngrijire: Sangerul decorativ poate crește în soare parțial sau umbră parțială, dar preferă lumina indirectă și solurile bine drenate. Este o plantă rezistentă la secetă după ce este bine stabilită, dar necesită udare regulată în primele stadii de creștere. Se adaptează bine la o gamă variată de tipuri de soluri, dar preferă soluri umede și bine drenate. Dacă este necesar, tăiați pentru a menține forma și dimensiunea dorită. În mod obișnuit, tăierea se face primăvara, înainte de înflorire sau în perioada de repaus vegetativ.

Sangerul decorativ (Cornus sanguinea 'Winter Beauty') este un arbust deosebit de apreciat pentru tulpinile sale roșii vibrante, care adaugă un interes vizual semnificativ în sezonul rece. Acest arbust este versatil în peisajul grădinii și necesită puțină întreținere. Este o alegere excelentă pentru a adăuga culoare și contrast în grădina dvs. în perioada toamnei și iernii.

Detalii

SKU
10000919
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
decorative
Culoare frunze
verde
Utilizare
gard viu, gradina, parc
Sezon interes
vara
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
2 m
Inaltime maturitate
2 m
Forma
arbust
Culoare flori
alb
Culoare planta
verde

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review