Salvie ruseasca (Perovskia atriplicifolia Blue Steel)

11,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00001577
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Cum te putem ajuta?

Descriere

Livrare la ghiveci.

Salvia rusească (Perovskia atriplicifolia), cunoscută și sub numele de lavandă rusească sau salvie afgană, este o plantă perenă care se remarcă prin frunzele sale argintii și florile albastre. Salvie rusească "Blue Steel" crește ușor cățărător și poate ajunge la o înălțime de 90 până la 120 de centimetri. Frunzele sale sunt gri-argintii și pufoase, iar florile sunt de obicei de culoare albastră-lavandă sau violet-albastru. Această varietate este cunoscută pentru aspectul său ornamentat și aromele sale plăcute.

Caracteristici: Salvie rusească "Blue Steel" este rezistentă la secetă și este adaptată la condițiile climatice aspre. Este o plantă perenă de grădină cu o înflorire abundentă în timpul verii și a începutului toamnei. Florile atrag adesea albinele și fluturii, ceea ce o face o plantă benefică pentru grădina dvs.

Sezon de interes: Salvie rusească "Blue Steel" înflorește în general în timpul verii, iar florile sale persistă până la începutul toamnei, oferind un interes continuu în grădină.

Parfum: Frunzele de salvie rusească au un miros ușor asemănător cu cel al salviei comune, dar mai subtil. Aroma lor poate fi eliberată prin atingerea sau frecarea frunzelor.

Utilizare: Salvie rusească "Blue Steel" este utilizată în grădini ca o plantă ornamentală, adăugând culoare și textură grădinii dvs. Poate fi folosită și în designul peisagistic pentru a crea efecte vizuale interesante. De asemenea, este o plantă atrăgătoare pentru albine și fluturi, ceea ce o face o alegere bună pentru grădinile care susțin biodiversitatea locală.

Plante care o pot însoți: Salvie rusească "Blue Steel" se combină bine cu alte plante perene cu flori albastre sau violete, cum ar fi Veronica, Agastache sau Nepeta. De asemenea, poate fi plantată alături de plante cu frunze argintii sau verzi pentru a crea contrast și armonie în grădină.

Pentru a avea grijă de salvie rusească "Blue Steel", asigurați-vă că planta primește suficientă lumină solară și are un sol bine drenat. Este o plantă rezistentă, dar poate beneficia de tăieri ușoare în primăvară pentru a încuraja o creștere viguroasă și o înflorire mai abundentă.

Detalii

SKU
00001577
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
aromatice
Parfum
da
Culoare frunze
verde
Utilizare
borduri, ghivece
Sezon interes
vara
Pozitie
soare
Latime maturitate
60 cm
Inaltime maturitate
80 cm
Forma
vertical
Culoare flori
mov

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review