Salvie ruseasca (Perovskia atriplicifolia Blue Spire)

15,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00001865
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltime de livrare: 20 cm.

Livrare la ghiveci.

Salvie rusească (Perovskia atriplicifolia 'Blue Spire') este o plantă perenă cunoscută pentru frunzele sale gri-verzui și tulpinile tăiate fin. O caracteristică distinctivă a salviei rusești este parfumul puternic al frunzelor atunci când sunt atinse sau sfărâmate. 'Blue Spire' este o varietate apreciată pentru înălțimea sa impresionantă și pentru flori albastre închis, în formă de spicuri, care apar în timpul verii și continuă până la toamnă.

Sezon de Interes: Salvie rusească 'Blue Spire' este interesantă pe tot parcursul sezonului de vară și toamnă atunci când produce flori violete-albastre.

Parfum: Salvie rusească are un parfum puternic, asemănător salviei comune, atunci când frunzele sunt atinse. Acesta emană un miros aromatic și plăcut.

Utilizare: Salvie rusească 'Blue Spire' este adesea folosită în grădini ca plantă decorativă deoarece are un aspect atrăgător și rezistă bine la uscăciune. Poate fi plantată în grupe sau borduri, pentru a adăuga înălțime și culoare în grădină. Este o sursă de nectar pentru albine și alte insecte polenizatoare, astfel că poate fi inclusă în grădina pentru a atrage aceste creaturi benefice. Florile uscate pot fi folosite în aranjamente florale uscate.

Plante care o pot însoți: Salvie rusească 'Blue Spire' poate fi însoțită de alte plante perene cu înălțime similară sau mai mică, cum ar fi echinaceea, lavanda, rudbeckia sau caryopteris.

Ingrijire: Această plantă preferă expunerea la soare plin și un sol bine drenat. Salvie rusească este relativ rezistentă la secetă odată ce este bine stabilizată în grădină. Tăiați tulpinile uscate la începutul primăverii pentru a încuraja creșterea nouă. În zonele cu ierni foarte reci, poate fi necesar să protejați planta cu un strat de paie sau acoperind-o cu un material adecvat pentru a preveni înghețul. În general, salvie rusească 'Blue Spire' este o plantă ușor de întreținut și rezistentă la dăunători.

Această plantă adaugă un farmec distinct grădinii dvs. cu înălțimea sa elegantă și cu florile sale violete-albastre care atrag privirile și polenizatorii în timpul verii și toamnei.

Detalii

SKU
00001865
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
aromatice
Parfum
da
Culoare frunze
verde
Utilizare
borduri, ghivece
Sezon interes
vara
Pozitie
soare
Latime maturitate
60 cm
Inaltime maturitate
80 cm
Forma
vertical
Culoare flori
mov

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review