Sălcioara (Elaeagnus angustifolia)

7,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00000103
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltime de livrare: 20-50 cm.

Modul de livrare: ghiveci.

Sălcioara (Elaeagnus angustifolia) este un arbust sau un copac mic originar din Europa și Asia. Sălcioara are o coroană largă și bogată, cu frunziș persistent sau semipersistent, de culoare verde închis. Ramurile sale sunt acoperite cu spini ascuțiți și mici. Fructele sale sunt mici, rotunde și de culoare galbenă sau portocalie.

Caracteristici: Sălcioara este o plantă adaptabilă și rezistentă, care poate crește într-o varietate de soluri și condiții de mediu. Frunzele sale au o textură ușor argintie și au un miros plăcut atunci când sunt atinse sau zdrobite.

Sezon de interes: Sălcioara înflorește în timpul verii, producând flori mici și parfumate, de culoare galbenă sau argintie. După înflorire, planta produce fructe comestibile, care apar în toamnă și persistă pe ramuri până în iarna următoare.

Parfum: Florile sălcioarei au un miros plăcut și delicat, asemănător celui de vanilie sau de iasomie.

Utilizare: Sălcioara este adesea cultivată ca plantă ornamentală datorită aspectului său atractiv și al frunzișului său decorativ. De asemenea, fructele sale sunt comestibile și pot fi folosite pentru prepararea de dulcețuri sau gemuri. Sălcioara este, de asemenea, utilizată în regenerarea solurilor sărace și în controlul eroziunii, datorită capacității sale de fixare a azotului și a rădăcinilor sale puternice.

Plante care o pot însoți: Sălcioara se poate asocia cu alte plante care preferă condițiile de mediu similare, cum ar fi tufele de trandafir, arbustii de lavandă, tufele de ienupăr sau alte arbuști rezistenți și adaptați la solurile sărace și uscate.

Este important de menționat că salcioara este o plantă tolerantă la secetă și se dezvoltă cel mai bine în zonele cu expunere la soare sau semiumbră. De asemenea, poate suporta temperaturi scăzute și soluri sărace în substanțe nutritive.

Detalii

SKU
00000103
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
gard viu, melifere, perdea forestiera
Parfum
da
Culoare frunze
verde
Utilizare
borduri, gard viu, gradina, parc
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
2 m
Inaltime maturitate
4 m
Gard viu
Gard viu
Forma
arbust
Culoare flori
galben
Culoare planta
verde-argintiu

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review