Salcie pletoasă (Salix babylonica)

10,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00000277
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltimea de livrare: 30-60 cm.

Modul de livrare: radacina protejata.

Salix babylonica, cunoscută și sub denumirea de salcie plângătoare sau salcie pletoasă, este un arbore ornamental cu o formă distinctivă și frunziș atrăgător. Salix babylonica este un arbore de talie medie până la mare, care poate ajunge la înălțimea de 10-15 metri. Are o coroană largă și plângătoare, cu ramuri arcuite care atârnă până la sol. Frunzele sale sunt subțiri și lanceolate, de culoare verde deschis. Acest arbore este dioic, ceea ce înseamnă că există plante separate de sex masculin și feminin, iar florile sunt de obicei neînsemnate și puțin vizibile.

Caracteristici: Principala caracteristică a salciei plângătoare este forma sa plângătoare și elegantă, care îi conferă un aspect distinctiv în peisaj. Ramurile curbate și frunzișul plin de viață adaugă un element dramatic în grădină. De asemenea, salcia plângătoare are o creștere rapidă, fiind capabilă să formeze o coroană generoasă într-un timp relativ scurt.

Sezon de interes: Salcia pletoasă este interesantă în special în timpul primăverii și verii. În primăvară, frunzele apar într-o nuanță proaspătă de verde, iar ramurile curgătoare sunt într-o stare deplină de viață. În timpul verii, frunzele sale oferă o umbră plăcută, iar forma sa distinctivă atrage privirile.

Utilizare: Salcia pletoasă este folosită în principal ca plantă ornamentală în grădini și peisaje. Datorită formei sale plângătoare și frunzișului său bogat, este adesea plantată în zone umede sau lângă bazine de apă pentru a crea un efect dramatic. De asemenea, poate fi utilizată ca arbore solitar sau în grupuri pentru a oferi umbra și frumusețea în grădină.

Plante care o pot însoți: Salix babylonica poate fi însoțită de o varietate de plante care se potrivesc în peisajul său umed. Unele plante care pot fi asociate cu salcia plângătoare includ Iris sibirica (iris siberian) sau plante acvatice precum Nymphaea (nuferi) și Pontederia (plutitoare).

Detalii

SKU
00000277
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
decorative
Culoare frunze
verde
Utilizare
gradina, parc, solitar
Sezon interes
primavara
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
10 m
Inaltime maturitate
12 m
Forma
arbore
Culoare flori
galben
Culoare planta
verde

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review