Salcie capreasca (Salix caprea)

8,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00000678
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltimea de livrare: 100-150 cm.

Modul de livrare: radacina nuda.

Salcie capreasca (Salix caprea) este un arbust sau un mic copac deciduu din familia Salicaceae. Acesta poate atinge înălțimi de până la 8-10 metri. Frunzele sunt alungite, subțiri, de culoare verde deschis, cu margini fine și dinți mici. Inflorescențele apar înainte de frunze și sunt formate din flori mici, de culoare galbenă-verzuie. Produc semințe mici în capsule care se deschid pentru a elibera puf.

Sezon de Interes: Perioada de înflorire are loc înainte de înfrunzire, iar arbustul devine decorativ cu flori mici.

Utilizare: Este cultivat pentru frumusețea sa ornamentală, în special în parcuri și grădini. Salcia capreasca are o creștere rapidă și este adesea folosită pentru stabilizarea solului și în proiecte de reabilitare ecologică. Este o sursă de hrană pentru albine și alte insecte, precum și pentru capre și alte animale erbivore.

Îngrijire: Necesită udare regulată în primul an după plantare, dar devine rezistentă la secetă pe măsură ce se dezvoltă. Preferă expunerea la soare sau semiumbră. Se adaptează la o varietate de soluri, dar preferă soluri bine drenate.

Salcia capreasca este o alegere populară pentru peisagistică datorită aspectului său plăcut și a capacității de a se adapta la diferite condiții de sol. Fiind o plantă rezistentă, poate fi folosită în proiecte ecologice pentru a îmbunătăți biodiversitatea și a ajuta la consolidarea solului.

Avertisment: În anumite zone, salcia capreasca poate deveni invazivă. Este important să monitorizați creșterea sălbatică și să luați măsuri pentru a controla extinderea necontrolată.

Detalii

SKU
00000678
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
melifere, perdea forestiera
Culoare frunze
verde
Utilizare
gradina, parc
Sezon interes
iarna, primavara, toamna, vara
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
5 m
Inaltime maturitate
8 m
Gard viu
Gard viu
Forma
arbust
Culoare flori
alb, galben
Culoare planta
verde

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review