Salba vesnic verde (Euonymus japonicus Jean Hugues)

11,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00001923
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltime de livrare: 15-25 cm.

Modul de livrare: ghiveci.

Salba vesnic verde, cunoscută și sub denumirea științifică Euonymus japonicus 'Jean Hugues', este o specie de arbust ornamental cu frunze persistente aparținând familiei Celastraceae. Salba vesnic verde este un arbust cu frunze căzătoare, care poate ajunge la înălțimi de aproximativ 1-2 metri. Are o ramură densă și formează o coroană compactă și bine îngrijită. Frunzele sunt de culoare verde închis, lucioase, ovale sau lanceolate, cu margini ușor zimțate. Planta nu prezintă flori distincte și este cultivată în principal pentru frunzele sale decorative.

Caracteristici: Salba vesnic verde este apreciată pentru frunzele sale persistente și aspectul său vesel. Frunzele sunt rezistente la întemperii și mențin culoarea verde închisă pe tot parcursul anului, oferind un fundal verde în grădină. Este o plantă rezistentă și adaptabilă, care tolerează o gamă largă de condiții de creștere, inclusiv expunere la soare și la umbră parțială. Este considerată o plantă de creștere lentă și este potrivită pentru a fi modelată sub formă de gard viu sau pentru a fi cultivată ca exemplar solitar în grădină.

Sezon de interes: Salba vesnic verde este atractivă pe tot parcursul anului datorită frunzelor sale persistente. Cu toate acestea, sezonul de interes maxim este în perioada de primăvară și vară, când frunzele sale sunt înflorite și prezintă o culoare verde intensă și lucioasă.

Utilizare: Salba vesnic verde este adesea utilizată în grădini și peisaje ca plantă ornamentală, în special pentru crearea gardurilor vii, gardurilor de protecție sau a zonelor de separare în grădină. Este potrivită și pentru borduri, granițe de flori și chiar pentru ghivece decorative. De asemenea, poate fi modelată sub formă de topiare sau bonsai. Este important de menționat că fructele salbei vesnic verzi pot fi toxice pentru animalele de companie și copii, deci trebuie luate măsuri de precauție în cazul în care aceștia se află în apropierea plantei.

Plante care o pot însoți: Salba vesnic verde poate fi însoțită de o varietate de plante care îi completează aspectul și îi adaugă varietate în grădină. Plantele perene cu flori colorate, cum ar fi trandafirii, lavanda, irișii sau daliliile, pot crea un contrast frumos și adaugă o notă de culoare în apropierea salbei vesnic verzi. De asemenea, plantele cu frunze decorative, cum ar fi hosta sau heuchera, pot adăuga textură și interes vizual. Asigurați-vă că alegeți plante care tolerează aceleași condiții de creștere și care au o înălțime similară pentru a crea un aspect armonios în grădină.

Salba vesnic verde este o plantă rezistentă și ușor de întreținut. Necesită udare moderată și preferă solurile bine drenate. Tăierea regulată ajută la menținerea formei și dimensiunii dorite.

Detalii

SKU
00001923
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
gard viu, vesnic verde
Culoare frunze
verde
Utilizare
borduri, ghivece, gradina, parc
Sezon interes
iarna, primavara, toamna, vara
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
1.5 m
Inaltime maturitate
1.5 m
Forma
arbust

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review