Plop alb (Populus alba)

10,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00000699
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltimea de livrare: 80-120 cm.

Modul de livrare: radacina nuda.

Plopul alb (Populus alba) este un arbore din familia Salicaceae. Poate atinge înălțimi semnificative, de obicei între 20 și 30 de metri. Frunzele sunt rotunjite, mari și au o nuanță de verde argintiu pe partea inferioară, ceea ce oferă un aspect caracteristic. Toamna, frunzele pot deveni galbene. Coaja este inițial netedă și de culoare albă-argintie, dar devine rugoasă și creată cu timpul. Produc flori care apar înaintea înfrunzirii. Florile masculine și feminine sunt separate pe același copac, fiind polinizate de vânt.

Sezon de Interes: Înfloresc în primăvară, adăugând o notă de culoare înainte ca frunzele să se dezvolte complet. Frunzele pot căpăta nuanțe frumoase de galben în toamnă.

Utilizare: Este potrivit pentru plantare în alei arborate sau în spații deschise. Este utilizat în mod frecvent în pădurile urbane și parcuri.

Îngrijire: Necesită udare regulată în primul an de plantare pentru a se stabili. După aceea, devine rezistent la secetă. Preferă o expunere la soare pentru a obține cea mai bună dezvoltare. Apreciată în soluri bine drenate, dar se adaptează la o varietate de soluri.

Plopul alb este o alegere populară pentru zonele unde se dorește o creștere rapidă și un efect ornamental distinctiv. Cu coaja sa alb-argintie și frunzele caracteristice, aduce un plus de culoare și textură în peisaj. Este important să-i oferiți condiții adecvate de creștere și să-i monitorizați pentru bolile specifice plopilor.

Detalii

SKU
00000699
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
gard viu
Culoare frunze
alb, verde
Utilizare
aliniamente, gradina, parc
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
10 m
Inaltime maturitate
15 m
Gard viu
Gard viu
Forma
rotund
Culoare planta
verde

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review