Platan (Platanus acerifolia) 50-80 cm

10,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 11003114
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltimea de livrare: 50-80 cm.

Modul de livrare: radacina nuda.

Platanul (Platanus acerifolia) este un arbore deciduu impunător din familia Platanaceae. Este cunoscut pentru coaja sa caracteristică care se exfoliază și pentru frunzele sale mari, asemănătoare cu cele de arțar, dar cu margini mai adânc zimțate. Platanul este un arbore mare, putând atinge înălțimi de până la 30-40 de metri. Corona sa este largă și umbroasă, făcându-l potrivit pentru amenajarea spațiilor verzi și a străzilor. Frunzele sale sunt mari, palmate, și au cinci lobi adânci. Acestea sunt de culoare verde închis vara și pot deveni galbene sau maronii în toamnă, oferind un spectacol vizual impresionant. Florile platanului sunt mici și verde-gălbui. Ele sunt grupate în inflorescențe sferice, dar nu sunt la fel de ornamentale ca frunzele și scoarța. Platanul produce fructe sferice, denumite achenii, care sunt dispuse în mici grupuri, dar nu au o importanță ornamentală semnificativă.

Sezon de Interes: Platanul înflorește în primăvară, iar frunzele sale mari oferă umbră densă în timpul verii. Toamna, frunzele trec prin tranziții de culori spectaculoase, devenind galbene și maronii, ceea ce oferă un peisaj frumos.

Utilizare: Platanul este adesea plantat în parcuri, grădini și pe străzi pentru umbră. Este o alegere populară pentru străzi și alei, deoarece crește rapid și oferă o umbră densă. Datorită dimensiunii sale impresionante și a coroanei largi, platanul este folosit pentru a crea alei umbroase și spații verzi în parcuri publice. Platanul poate fi cultivat în grădinile private dacă există suficient spațiu, dar este important de menționat că, din cauza dimensiunii sale, are nevoie de mult loc pentru a se dezvolta corespunzător.

Îngrijire: Platanul preferă expunerea la soare, dar poate tolera și semiumbra. Arborele este relativ rezistent la secetă odată ce este bine stabilit în sol. În primii ani, după plantare, asigurați-vă că primește suficientă apă. Este benefic să hrăniți platanul în primăvară sau la începutul verii cu îngrășăminte pentru copaci. Este important să tăiați platanul în mod regulat pentru a menține forma coroanei și pentru a elimina crengile moarte sau bolnave.

Detalii

SKU
11003114
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
decorative, perdea forestiera
Culoare frunze
verde
Utilizare
aliniamente, gradina, parc, solitar
Sezon interes
primavara
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
20 m
Inaltime maturitate
30 m
Forma
arbore

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review