Pin macedonean (Pinus peuce)

13,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00000242
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltimea de livrare 10-20 cm.

Modul de livrare ghiveci P9.

Pinul macedonean (Pinus peuce), cunoscut și sub numele de pinul balcanic. Este un arbore cu frunze aciculare care crește înalt, având o coroană conică. Frunzele sale sunt lungi, sub formă de ace, grupate în perechi, de obicei în grupuri de cinci. Coaja acestui pin este cenușie și netedă în tinerețe, devenind mai aspră și cu fisuri pe măsură ce arborele maturizează.

Sezon de Interes: Pinul macedonean este interesant în special în primăvară și vară, când frunzele sale sunt verzi și vigorile de creștere sunt active.

Parfum: Pinul macedonean poate emana un miros subtil de rășină, mai ales în zilele calde de vară.

Utilizare: Este adesea utilizat ca arbore ornamental în peisagistică, adăugând o notă de exotism în grădini și parcuri. De asemenea, poate fi utilizat în pădurile de amenajare a teritoriului pentru lemnul său de calitate.

Plante care îl pot însoți: Pinul macedonean se poate asorta bine cu o varietate de plante perene și arbuști ornamentali într-un peisaj. Plantele cu frunze de culoare mai deschisă sau flori colorate pot oferi un contrast frumos cu frunzele sale verzi.

Îngrijire: Pinul macedonean este în general rezistent și nu necesită îngrijire intensivă. Preferă soluri bine drenate și umede, dar poate tolera solurile uscate odată ce este bine stabilit. Udarea regulată este importantă în primii ani de viață pentru a promova dezvoltarea rădăcinilor. Tăierea ramurilor uscate sau bolnave ajută la menținerea sănătății arborelui.

Pinul macedonean este un arbore atractiv care poate aduce un element exotic în peisajul dvs. Cu îngrijire adecvată, poate deveni un punct focal interesant în grădină sau peisajul dvs.

Detalii

SKU
00000242
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
vesnic verde
Culoare frunze
verde
Utilizare
gradina, parc, solitar
Sezon interes
iarna, primavara, toamna, vara
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
6 m
Inaltime maturitate
15 m
Forma
conic
Culoare planta
verde
Tip
Vesnic verde

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review