Picea pungens glauca (Molid argintiu) seminte 100 buc

10,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00000513
Cum te putem ajuta?

Descriere

Picea pungens 'Glauca', cunoscută și sub numele de Molid Argintiu, este un conifer popular în grădinărit datorită frunzelor sale albastre sau albastre-verzi. Dacă doriți să creșteți această specie din semințe, urmați acești pași:

  1. Prepararea Semințelor: Dacă semințele sunt uscate, așezați-le în apă timp de câteva ore sau peste noapte pentru a le înmuia înainte de plantare. Acest lucru va îmbunătăți rata de germinare.

  2. Recipient de Plantare: Alegeți un recipient potrivit pentru plantarea semințelor. Puteți folosi ghivece mici sau tăvițe de semințe umplute cu un amestec de sol potrivit pentru plantele de casă sau pentru semințe.

  3. Plantarea Semințelor: Plantați semințele la suprafața solului, presându-le ușor în sol, dar nu acoperindu-le cu sol. De obicei, semințele de molid nu necesită acoperire cu sol, deoarece au nevoie de lumină pentru a germina.

  4. Udare: Udați solul bine după plantare pentru a asigura un mediu umed pentru germinare. Evitați însă înmuierea excesivă a solului.

  5. Loc și Temperatură: Așezați recipientul într-un loc luminos, dar nu expus la soarele puternic. Picea pungens 'Glauca' preferă temperaturi reci pentru a germina, așa că mențineți ghiveciul la o temperatură constantă de aproximativ 4-10 grade Celsius. Păstrați-l într-un loc mai rece sau utilizați un frigider dacă este necesar.

  6. Îngrijirea Răsadurilor: După germinare, care poate dura câteva săptămâni sau chiar luni, continuați să oferiți lumină și temperaturi mai reci. Când plantele au crescut suficient pentru a fi manevrate, puteți transplanta răsadurile în ghivece individuale sau în grădină.

  7. Plantare în Grădină: După ce răsadurile au crescut suficient de mari (în general, după primul sau al doilea an), le puteți planta în grădină în locul dorit.

Rețineți că producerea din semințe  necesita răbdare, deoarece dezvoltarea unui molid argintiu de la un sămânță mică într-un arbore matur poate dura mai mulți ani. Este important să mențineți mediul adecvat și să oferiți îngrijire corespunzătoare pe parcursul întregului proces.

Detalii

SKU
00000513
Categorii
Greutate
0.01 kg

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review