Mur-Zmeur (Rubus Tayberry)

16,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00001466
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltimea de livrare 20-30 cm.

Livrare la ghiveci de productie P9.

Tayberry (Rubus fruticosus x idaeus), cunoscut și sub numele de "mur-zmeur," este un hibrid între mur și zmeur. Este o plantă fructiferă populară, apreciată pentru fructele sale gustoase și atractive. Tulpinile tayberry sunt dese și pot fi spinoase, similar cu cele ale murului. Frunzele sunt verzi și au o formă asemănătoare cu cele ale zmeurului. Plantele de tayberry cresc adesea la o înălțime de aproximativ 1,5 - 2 metri, dar pot fi tăiate și întreținute pentru a rămâne la dimensiuni mai mici.

Descriere și Caracteristici: Fructele tayberry sunt de dimensiuni mari și au o culoare roșu închis spre violet la maturitate. Acestea au un gust dulce-acrișor și sunt foarte aromate, amintind de o combinație între mur și zmeură. Tayberry produce flori albe sau roz pal, care apar înainte de formarea fructelor.

Perioada de Culegere: Tayberry este de obicei gata de cules în timpul verii, în funcție de climă și de varietate. Fructele sunt coapte când au o culoare închisă și se desprind ușor de tulpină.

Îngrijire: Tayberry preferă să fie plantat într-un loc însorit pentru a obține cele mai bune rezultate în ceea ce privește producția de fructe. Solul ar trebui să fie bine drenat și bogat în substanțe nutritive. Adăugarea de compost sau materie organică în sol înainte de plantare poate ajuta la asigurarea unei dezvoltări sănătoase a plantei. Asigurați-vă că planta de tayberry primește suficientă apă, în special în timpul perioadelor secetoase sau în timpul dezvoltării fructelor. Tăierea poate fi necesară pentru a îndepărta ramurile moarte sau bolnave și pentru a încuraja creșterea ramurilor noi care vor produce fructe în următorul sezon. Tayberry poate beneficia de o tăiere regulată pentru a menține o formă și o producție de fructe optime.

Utilizare în Grădină: Tayberry este cultivat în principal pentru fructele sale delicioase, care pot fi consumate proaspete sau folosite în diverse rețete culinare, cum ar fi jeleuri, prăjituri, gemuri sau conserve. Este o plantă fructiferă relativ ușor de crescut și este potrivită pentru grădinarii începători. Fructele tayberry sunt bogate în vitamine și antioxidanți, ceea ce le face nu doar gustoase, ci și sănătoase.

Tayberry este un hibrid interesant între mur și zmeur, cunoscut pentru fructele sale gustoase. Este o alegere excelentă pentru grădinile de acasă și pentru grădinarii care doresc să se bucure de fructe proaspete cu un gust distinct.

Detalii

SKU
00001466
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
fructifere
Culoare frunze
verde
Utilizare
gradina
Sezon interes
vara
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
2 m
Inaltime maturitate
2 m
Forma
tufa
Culoare flori
alb

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review