NOU

Mesteacan suedez (Betula pendula Dalecarlica)

25,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00000908
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltimea de livrare: 60-90 cm.

Modul de livrare: ghiveci.

Betula pendula 'Dalecarlica', cunoscut sub numele de mesteacan suedez 'Dalecarlica',acest arbore are caracteristici distincte și este popular în peisagistică datorită frunzelor sale frumoase și a aspectului său elegant. Betula pendula 'Dalecarlica' este un arbore de dimensiuni medii care crește în general la o înălțime de aproximativ 12-18 metri. Are o coroană ovală sau piramidală, care devine mai rotunjită odată cu înaintarea în vârstă. Frunzele sale sunt mici, triunghiulare și au o culoare verde deschis pe partea superioară și o nuanță de argint pe partea inferioară, ceea ce îi conferă un aspect argintiu și strălucitor. Această caracteristică îi oferă un aspect deosebit în peisaj. Toamna, frunzele trec printr-o transformare spectaculoasă, devenind galbene până la auriu, ceea ce adaugă un interes suplimentar peisajului toamnal. Coaja tânără a acestui mesteacan are o nuanță de argint sau gri pal, dar devine mai închisă pe măsură ce arborele îmbătrânește. La începutul primăverii, Betula pendula 'Dalecarlica' produce flori aeriene de culoare galben-verzuie, care sunt apoi urmate de semințe mici care se dezvoltă în amenti de culoare maro deschis.

Cerințe de Cultivare: Această varietate de mesteacan este rezistentă la iarnă și poate să crească în diverse zone climatice. Este potrivită pentru zonele cu climă temperată până la rece. Preferă soluri bine drenate și poate crește în diverse tipuri de soluri, inclusiv soluri nisipoase sau argiloase. Betula pendula 'Dalecarlica' se dezvoltă cel mai bine în plin soare sau în semiumbră. Este important să ofereți acestui arbore suficientă lumină solară pentru a-i permite să dezvolte culoarea strălucitoare a frunzelor. Este rezistent la secetă odată ce este bine stabilit, dar în primii ani după plantare, udarea regulată este esențială pentru a-i ajuta rădăcinile să se dezvolte corespunzător.

Utilizări: Betula pendula 'Dalecarlica' este adesea utilizată ca un punct focal vizual în grădini, peisaje sau parcuri datorită aspectului său atrăgător și a frunzelor sale argintii. Este potrivită pentru plantarea în grupuri sau pentru a crea aliniamente de-a lungul aleilor sau a drumurilor. De asemenea, poate fi utilizată cu succes în parcuri urbane sau în zonele în care se dorește un arbore ornamental deosebit.

Betula pendula 'Dalecarlica' este o varietate de mesteacan argintiu apreciată pentru frunzele sale strălucitoare și aspectul său elegant. Este un arbore decorativ potrivit pentru a adăuga frumusețe în diverse tipuri de peisaje și este relativ ușor de întreținut.

Detalii

SKU
00000908
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
decorative
Culoare frunze
verde
Utilizare
aliniamente, gradina, parc
Sezon interes
iarna, primavara, toamna, vara
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
10 m
Inaltime maturitate
15 m
Forma
conic
Culoare planta
verde

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review