Merisor de miere (Amelanchier larnakii) 25-50 cm

13,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00000023
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltimea de livrare: 25-50 cm.

Modul de livrare: ghiveci.


Amelanchier lamarckii, cunoscută și sub numele de merisorul de miere prezintă o creștere erectă și ramuri dense. Frunzele sunt ovale, verzi strălucitoare și devin portocalii sau roșii în toamnă. Unul dintre aspectele cele mai atractive ale acestui arbust este înflorirea sa primăvăratică bogată. În primăvară, produce flori albe, delicate, în forma unor stele, care apar în grupuri numeroase pe ramurile goale, înainte de înfrunzire. Amelanchier lamarckii produce, de asemenea, fructe comestibile mici, de culoare închisă, asemănătoare cu afinii, care pot fi consumate proaspete sau folosite în bucătărie. Acest arbust poate atinge o înălțime de aproximativ 3-5 metri și are o coroană bogată și densă.

Sezon de Interes: Amelanchier lamarckii oferă interes pe tot parcursul anului. În primăvară, înflorește abundent cu flori albe, adăugând un farmec deosebit grădinii. Toamna, frunzele trec prin nuanțe frumoase de portocaliu și roșu, oferind un spectacol vizual impresionant. Fructele mici, comestibile, pot fi recoltate în vară, iar aceasta poate fi o activitate plăcută și benefică.

Parfum: Amelanchier lamarckii are flori parfumate, care pot emana un miros plăcut în timpul înfloririi sale primăvăratică.

Utilizare: Este adesea cultivată ca arbust ornamental în grădini și peisaje pentru frumoasa înflorire de primăvară, frunzișul atractiv și fructele comestibile. Poate fi folosită ca plantă solitară sau în grupuri pentru a crea un impact vizual mai mare. Fructele pot fi folosite în bucătărie, pentru a face gemuri, dulcețuri sau pentru a fi consumate proaspete. Este o alegere bună pentru gardurile vii, datorită densității sale și a frunzelor care se transformă în nuanțe frumoase în toamnă.

Plante care il pot acompania: Amelanchier lamarckii poate fi însoțită de alte plante perene, cum ar fi hosta sau feriga, pentru a adăuga varietate de textură și culoare în grădină. Este o alegere bună în combinatie cu bulbi primăvăratici, cum ar fi narcise sau ghiocei, pentru a crea un efect spectaculos în primăvară.

Amelanchier lamarckii este un arbust versatil care poate aduce o valoare estetică și practică în grădină și peisaj. Cu înflorirea sa primăvăratică, fructele comestibile și frunzele de toamnă atrăgătoare, este o alegere populară în grădinăritul peisagistic.

Detalii

SKU
00000023
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
decorative, fructifere, medicinale
Culoare frunze
verde
Utilizare
gard viu, gradina, parc, solitar
Sezon interes
primavara
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
6 m
Inaltime maturitate
8 m
Gard viu
Gard viu
Forma
arbust
Culoare flori
alb
Culoare planta
verde

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review