Mana Maicii Domnului (Lonicera jap. Aureoreticulata) ghiveci

11,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00000445
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltimea de livrare: 20-30 cm.

Modul de livrare: ghiveci.

Mana Maicii Domnului (Lonicera japonica 'Aureoreticulata'), cunoscută și sub numele de Mana Maicii Domnului cu frunze aurii este o liană ornamentală viguroasă, care poate atinge înălțimi semnificative dacă este lăsată să crească liber. Frunzele sale sunt frumos modelate cu nuanțe de galben și verde, aducând un interes vizual în grădină. Are flori parfumate, tubulare, albe sau ușor galben-verzui, grupate în buchete. Aceste flori atrag albinele și alte insecte polenizatoare.

Caracteristici: culoarea aurie a frunzelor, care adaugă un contrast frumos în peisaj. De-a lungul timpului, planta poate crea o perdea densă și verde care poate oferi intimitate și umbră în anumite zone ale grădinii.

Sezon de interes: Mana Maicii Domnului cu frunze aurii este o plantă cu interes pe tot parcursul anului. Frunzele sale aurii aduc o notă luminoasă în grădină în timpul sezonului de creștere și oferă o bază interesantă pentru alte plante. Florile sale apar în timpul verii și emit un parfum delicat, atrăgând polenizatorii.

Parfum: Florile sale au un parfum plăcut, care poate atrage albinele și alte insecte benefice în grădină.

Utilizare: Mana Maicii Domnului cu frunze aurii poate fi cultivată ca o liană decorativă pe pergole, garduri, ziduri sau alte structuri. Poate fi folosită pentru a acoperi o grilaj sau o spalier în scopuri estetice sau pentru a crea un strat de protecție împotriva vântului și a privirilor curioase. Poate fi integrată în designul grădinii ca o plantă de fundal sau poate înconjura alte plante în scop decorativ.

Plante care o pot însoți: Clematis, Trandafiri cățărători, Iasomie (Jasminum), Iarba decorativă (Pennisetum).

Îngrijire: Mana Maicii Domnului cu frunze aurii preferă un loc luminos sau semiumbros în grădină. Evitați amplasarea în locuri cu expunere directă la soare puternic, deoarece frunzele aurii pot suferi de arsuri solare. Solul trebuie să fie bine drenat și să rețină puțină umiditate. Efectuați tăieri de îngrijire pentru a menține forma plantei și pentru a împiedica creșterea invazivă. Tăiați ramurile uscate sau deteriorate pentru a îmbunătăți aspectul general.

Atenție: Mana Maicii Domnului este o liană viguroasă și poate deveni invazivă dacă nu este supravegheată corespunzător. Este important să tăiați și să gestionați creșterea ei pentru a o menține sub control.

Detalii

SKU
00000445
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
flori
Parfum
da
Culoare frunze
verde
Utilizare
gradina, parc
Sezon interes
vara
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
1 m
Inaltime maturitate
3 m
Gard viu
Gard viu
Forma
catarator
Culoare flori
alb
Culoare planta
verde-galben

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review