Mahonie (Mahonia aquifolium)

12,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00000193
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltimea de livrare: 20 cm.

Modul de livrare: ghiveci.

Mahonie (Mahonia aquifolium) este un arbust ornamental atractiv cunoscută pentru frunzele sale verzi strălucitoare, florile galbene în formă de clopoțel și fructele de culoare albastru-negricioasă. Frunzele de mahonie sunt frunze compuse, care rămân verzi în tot timpul anului. Sunt cunoscute pentru forma și textura lor caracteristică. Mahonia este un arbust care poate atinge o înălțime de 1-3 metri, în funcție de condițiile de creștere și de specia specifică. Mahonia produce flori galbene strălucitoare în formă de clopoțel în timpul primăverii. Aceste flori au un parfum plăcut și atrag polenizatorii, cum ar fi albinele.

Cerințe de îngrijire: Preferă locurile semiumbroase sau umbroase, dar poate tolera și soarele parțial. Se dezvoltă bine în soluri bine drenate și bogate în materie organică. Mahonia este rezistentă la secetă după ce este bine stabilită, dar trebuie udată regulat în primul an de la plantare. Necesită tăieri de întreținere pentru a-și menține forma și pentru a elimina creșterea necontrolată. Un îngrășământ echilibrat aplicat în primăvară poate ajuta la stimularea creșterii.

Utilizări: Mahonia este adesea plantată în grădini și peisaje ca plantă ornamentală datorită frunzelor sale atractive, a florilor parfumate și a fructelor decorative.

Mahonie este o plantă versatilă care poate adăuga frumusețe și interes în grădinile și peisajele dvs. Cu o îngrijire adecvată, aceasta poate deveni o parte valoroasă a mediului dvs. natural.

Detalii

SKU
00000193
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
flori, melifere, pitice, vesnic verde
Culoare frunze
verde
Utilizare
gradina, jardiniera, solitar
Sezon interes
primavara
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
1.2 m
Inaltime maturitate
0.6 m
Forma
arbust
Culoare flori
galben
Culoare planta
verde

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review