Liliac vărgat (Syringa vulgaris aucubaefolia)

25,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00001493
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltimea de livrare: 20-30 cm.

Modalitate de livrare: ghiveci de productie P9.

Syringa vulgaris 'Aucubaefolia', cunoscută sub numele de liliac vărgat, este o varietate de liliac cu caracteristici distincte. Syringa vulgaris 'Aucubaefolia' este un arbust cu frunze căzătoare, cu o înălțime medie care poate ajunge la aproximativ 2-3 metri. Are o coroană rotundă și densă, cu ramuri acoperite de frunze distincte. Frunzele sale sunt mari, ovale, de culoare verde închis, cu pete galbene sau crem. Floarea sa caracteristică este în formă de trompetă, cu petale aromate, într-o varietate de culori, precum alb, roz, mov sau violet.

Caracteristici: Liliacul vărgat se remarcă prin frunzele sale ornamentale cu pete galbene sau crem, care conferă un aspect atractiv în timpul întregului sezon de creștere. Este o plantă viguroasă, cu o înflorire bogată și parfumată în primăvară. Floarea liliacului este extrem de parfumată și atrage fluturii și alte insecte polenizatoare.

Sezon de interes: Liliacul vărgat este deosebit de atrăgătoare în timpul primăverii, când înflorește și emană un parfum plăcut. Frunzele sale cu pete galbene sau crem oferă, de asemenea, interes vizual pe tot parcursul sezonului de creștere.

Parfum: Florile liliacului vărgat au un parfum dulce, intens și caracteristic. Aroma lor este adesea descrisă ca fiind îmbietoare și captivantă.

Utilizare: Această varietate de liliac poate fi plantată ca plantă individuală în grădini, parcuri sau alee, dar și în grupuri sau garduri vii. Floarea sa parfumată și frunzele ornamentale adaugă o notă de culoare și aromă în peisajul de primăvară. De asemenea, poate fi folosită în aranjamente florale și în producția de parfumuri.

Plante care îl pot însoți: Liliacul vărgat se poate asocia bine cu alte plante perene și arbuști ornamentali. Poate fi însoțită de trandafiri, hortensii, iriși, sau alte plante cu flori și frunze decorative, care să completeze aspectul său și să ofere diversitate în grădină.

Detalii

SKU
00001493
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
decorative, flori, gard viu
Parfum
da
Culoare frunze
vargate
Utilizare
gradina, parc
Sezon interes
primavara
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
3 m
Inaltime maturitate
3 m
Forma
tufa
Culoare flori
mov

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review