Keria (Kerria japonica Pleniflora)

12,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00001073
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltime de livrare: 25-40 cm Modul de livrare: ghiveci

Crește în sol mediu, umiditate medie, bine drenat, în parțial umbră. Tolerează umbra totală. Florile palid la prea mult soare. Preferă solurile lutoase care sunt moderat fertile. Evitați solurile argiloase grele. Înflorește pe lemnul anului precedent, așa că tăiați primăvara după înflorire. Obiceiul de ventuze poate fi o problemă, iar ventuzele nedorite trebuie îndepărtate cu promptitudine. Dacă este necesar, plantele pot fi revigorate prin tăierea tulpinilor la pământ.


Caracteristici demne de remarcat

Kerria japonica , numită în mod obișnuit kerria japoneză sau trandafir japonez, este un arbust dur, dar grațios, cu flori de primăvară, de foioase, originar din anumite zone muntoase din China și Japonia. De obicei, crește până la 1,5-3 m înălțime și până la 3-4 m lățime pe tulpini subțiri, arcuite, de culoare verde-gălbui, care rămân un verde atractiv iarna. Florile unice, cu cinci petale, asemănătoare trandafirilor, galbene înfloresc oarecum abundent primăvara. Frunzele cu dinți dubli, înguste, ovate-lanceolate, de un verde strălucitor devin galbene toamna.

Numele genului îl onorează pe William Kerr (d. 1814), grădinar și colecționar Kew, care a colectat în China, Java și Filipine.

Epitetul specific înseamnă Japonia.

Plante din genul Kerria sunt uneori numite și trandafir de Paște, deoarece florile înfloresc de obicei în timpul Paștelui și seamănă cu trandafirii. „Pleniflora” este un soi foarte popular cu flori duble, care prezintă flori rotunjite, asemănătoare unui pompon, galbene. De obicei crește mai înalt și mai vertical decât specia. Numele cultivarului înseamnă plin înflorit. Sinonim cu K. japonica „Flore Pleno”.


Probleme

Fără probleme grave de insecte sau boli. Susceptibil la pete ale frunzelor și putrezirea rădăcinilor.


Utilizări

Un arbust cu flori atractiv pentru zonele umbrite ale grădinilor împădurite sau marginile de arbuști. Specimen, grup sau masă. Gard sau paravan. Încorporați în plantațiile de fundație. De asemenea, eficient în grădinile sălbatice sau în zonele naturalizate în care plantele pot fi lăsate să se răspândească.Detalii

SKU
00001073
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
decorative, flori
Culoare frunze
verde
Utilizare
gradina, jardiniera
Sezon interes
iarna, primavara, toamna
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
3 m
Inaltime maturitate
3 m
Forma
arbust
Culoare flori
galben
Culoare planta
verde

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review