Ienupar tarator verde (Juniperus Mint Julep)

13,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00001686
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltime de livrare: 10-20 cm.

Modul de livrare: ghiveci.

Ienuparul tarator verde, cunoscut și sub numele științific Juniperus horizontalis 'Mint Julep', este o varietate pitică și taratoare a ienuparului, o plantă răspândită și apreciată pentru utilizarea sa în peisagistică. Acest ienupar este o plantă cu o creștere lentă. Atinge o înălțime de aproximativ 30-45 cm, dar se răspândește pe orizontală pe o arie mult mai mare. Frunzele sale sunt mici, în formă de ace, și au o nuanță de verde deschis. Această varietate produce conuri mici, cu nuanțe albastre, care adaugă un interes vizual plantei.

Sezon de Interes: De-a lungul întregului an, acest ienupar oferă un interes vizual datorită frunzelor sale verzi și conurilor sale decorative.

Utilizare: Ienuparul tarator verde este adesea folosit în peisagistică ca acoperire de sol, pentru a acoperi terenuri goale sau pentru a umple spațiile dintre plantele mai mari. Poate fi folosit și în ghivece sau grădini stâncoase. Datorită creșterii sale taratoare, poate fi folosit ca o alternativă frumoasă pentru un gard viu în zonele cu sol nisipos. Pentru unele proiecte de peisagistică, acest ienupar poate fi folosit pentru a crea margini sau contururi bine definite în grădină.

Îngrijire: Ienuparul tarator verde se dezvoltă cel mai bine în locuri cu expunere la soare plină sau semiumbră. Este o plantă rezistentă care tolerează diferite condiții de sol și de mediu. După plantare, asigurați-vă că solul rămâne udat pentru a ajuta la stabilirea rădăcinilor. După aceasta, plantele mature sunt, în general, rezistente la secetă. Oferiți îngrășăminte plantei o dată pe an în primăvară pentru a susține creșterea sănătoasă. Nu necesită o tăiere regulată, dar puteți tăia crenguțele uscate sau prea lungi pentru a menține un aspect ordonat.

Ienuparul tarator verde (Juniperus horizontalis 'Mint Julep') este o alegere excelentă pentru a adăuga frumusețe și structură în peisaj. Apreciat pentru frunzele sale verzi și conurile decorative, acest ienupar este ușor de întreținut și poate servi în diverse scopuri în grădina dumneavoastră. Fiind rezistent la secetă și flexibil în privința condițiilor de creștere, face parte din categoria plantelor ideale pentru începători în grădinărit.

Detalii

SKU
00001686
Categorii
Greutate
0.3 kg
Culoare frunze
verde
Utilizare
gradina, parc
Sezon interes
iarna, primavara, toamna, vara
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
3 m
Inaltime maturitate
40 cm
Forma
tarator

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review