Ienupăr târâtor albastru (Juniperus sq. Blue Chip) ghiveci 2 l

20,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00000145
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltimea de livrare: 20-25 cm.

Modul de livrare: ghiveci 2L.

Ienuparul tarator albastru, cunoscut și sub denumirea științifică Juniperus squamata 'Blue Chip', este o specie de ienupăr pitică și taratoare, apreciată pentru frunzele sale albastre și creșterea compactă. Ienuparul tarator albastru are o formă compactă și tulpini care se răspândesc orizontal, făcându-l potrivit pentru a acoperi solul sau pentru a forma un covor vegetal în grădini. Are frunze mici, aciculare, de culoare albastră, care îi conferă un aspect distinctiv. Planta ajunge la o înălțime de aproximativ 30-40 de centimetri și o lățime similară.

Caracteristici: Juniperus squamata 'Blue Chip' este apreciat pentru culoarea sa vibrantă a frunzelor albastre și pentru creșterea sa compactă. Este o specie rezistentă și adaptabilă, fiind capabilă să se dezvolte în diferite condiții de sol și climatice. Este o plantă persistentă, care rămâne verde și frumoasă pe tot parcursul anului.

Sezon de interes: Ienuparul tarator albastru este atractiv pe tot parcursul anului, oferind un interes vizual constant. Frunzele sale albastre sunt remarcabile și adaugă o notă de culoare în peisaj. În plus, în timpul iernii, ienuparul tarator albastru poate dezvălui nuanțe de mov sau de bronz, oferind un aspect diversificat și interesant.

Utilizare: Datorită creșterii sale compacte și tapetante, ienuparul tarator albastru este adesea utilizat pentru a acoperi solul gol sau pentru a forma borduri în grădini și peisaje. Este potrivit pentru grădini rococoase, grădini alpine sau zone cu spații mici. Poate fi, de asemenea, cultivat în ghivece și containere pentru a adăuga un element decorativ pe terase sau balcoane.

Plante care îl pot însoți: Ienuparul tarator albastru poate fi însoțit de o varietate de plante care completează aspectul său și adaugă diversitate în grădină. Plantele perene cu flori colorate, cum ar fi echinacea, rudbeckia sau lavanda, pot oferi un contrast plăcut cu frunzele albastre. De asemenea, plantele cu frunze argintii sau verzi deschis, cum ar fi Artemisia sau Festuca, pot crea o combinație atrăgătoare. Asigurați-vă că alegeți plante care tolerează aceleași condiții de creștere și care se îmbină estetic cu ienuparul tarator albastru.

Ienuparul tarator albastru este o plantă ușor de întreținut, rezistentă la secetă și cu cerințe scăzute de îngrijire. Necesită o expunere la soare sau semiumbră și un sol bine drenat. Udarea moderată și tăierea periodică a vârfurilor poate ajuta la menținerea formei compacte și sănătoase a plantei.

Detalii

SKU
00000145
Categorii
Greutate
1.3 kg
Caracteristica
acoperitoare de sol, vesnic verde
Culoare frunze
albastru
Utilizare
gradina, parc
Sezon interes
iarna, primavara, toamna, vara
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
2 m
Inaltime maturitate
0.2 m
Forma
tarator
Culoare planta
Albastru
Tip
Vesnic verde

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review