Ienupăr pitic (Juniperus Procumbens Nana)

20,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00000143
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltime de livrare: 10-20 cm.

Modul de livrare: ghiveci.

Juniperus procumbens 'Nana', cunoscut și sub denumirea de ienupăr pitic, este o plantă ornamentală pitică din familia Cupressaceae. Ienupăr pitic 'Nana' este un ienupăr cu o formă târâtoare și densă, care crește la o înălțime de aproximativ 30-60 cm și se răspândește pe sol. Are ramuri orizontale și tulpini groase, iar frunzele sale sunt în formă de ac, de culoare verde închis. Planta prezintă o textură fină și compactă, creând un aspect moale și covor dens.

Caracteristici: Această varietate de ienupăr pitic se caracterizează prin creșterea sa scundă și răspândită. Este o plantă perenă și rezistentă, care poate supraviețui în diverse condiții de sol și climatice. Frunzele sale persistente își păstrează culoarea verde intens pe tot parcursul anului, oferind un aspect decorativ pe tot parcursul sezonului.

Sezon de interes: este atractiv pe tot parcursul anului. Frunzele sale verzi închis își păstrează culoarea pe timp de iarnă și oferă o notă de prospețime în peisaj. De asemenea, plantele mature pot produce conuri mici de culoare maro în timpul sezonului de maturare.

Utilizare: Această varietate de ienupăr pitic este adesea utilizată în peisagistică pentru a crea covor verde și dens în grădini și peisaje. Datorită creșterii sale compacte și răspândite, este ideală pentru a acoperi solul și a forma borduri sau margini în grădini. De asemenea, poate fi plantată în ghivece sau containere pentru a decora terasele și balcoanele.

Plante care o pot însoți: Ienupăr pitic 'Nana' poate fi însoțit de o varietate de plante perene și arbuști pentru a completa aspectul său pitic și dens. Unele exemple de plante care se pot asocia cu acest ienupăr pitic includ plante cu flori mici și frunze colorate, cum ar fi Geranium (Gălbenele), Sedum (Sedum), Dianthus (Garofiță) sau Achillea (Coada șoricelului). Este important să se aleagă plante care tolerează condițiile de creștere similare și care se completează reciproc în ceea ce privește textura și culoarea frunzelor sau florilor.

Detalii

SKU
00000143
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
vesnic verde
Culoare frunze
verde
Utilizare
gradina, parc, rocarii
Sezon interes
iarna, primavara, toamna, vara
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
1 m
Inaltime maturitate
0.5 m
Forma
tarator
Culoare planta
verde
Tip
Vesnic verde

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review