Iarba elefantului (Miscanthus sinensis)

9,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00000200
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltimea de livrare: 10-30 cm.

Modul de livrare: ghiveci.

Iarba elefantului (Miscanthus sinensis) este o plantă ornamentală populară cunoscută pentru aspectul ei elegant și pentru capacitatea de a adăuga frumusețe în grădini și peisaje. Plantele de iarba elefantului pot ajunge la înălțimi variabile, în funcție de specie și condiții de creștere. Unele varietăți pot atinge înălțimi de 1,5 până la 3 metri sau chiar mai mult.

Descriere și Caracteristici: Iarba elefantului este o plantă cu tufă, cu tulpini groase și frunze înguste. Tulpinile sunt înalte și drepte, iar frunzele sunt lungi și subțiri. Culorile frunzelor pot varia de la verde la nuanțe de argintiu sau auriu, în funcție de varietate. În perioada de înflorire, iarba elefantului produce panicule de flori decorative. Florile pot fi de culoare albă, roz sau argintie, iar ele adaugă un farmec suplimentar pe lângă aspectul frunzelor.

Sezon de Interes: Iarba elefantului este adesea cultivată pentru frunzișul său atrăgător și pentru structura sa înaltă, dar și pentru aspectul său de toamnă când frunzele pot căpăta nuanțe de roșu și portocaliu, adăugând un interes deosebit peisajului de toamnă.

Îngrijire: Ea preferă soluri bine drenate și se dezvoltă cel mai bine în locuri însorite sau cu lumină semiumbră. Iarba elefantului este cunoscută pentru adaptabilitatea sa și este relativ ușor de întreținut. Ea nu necesită prea multă îngrijire constantă. Acestă plantă poate fi tunsă la începutul primăverii, înainte de a începe să crească din nou. Acest lucru ajută la menținerea unei forme armonioase și îndepărtează tulpinile uscate din anul anterior. Este important să o udăm regulat în primul an de plantare pentru a-i permite să se dezvolte și să se stabilească. Iarba elefantului este o plantă perenă și rezistentă, ceea ce înseamnă că poate reveni din rădăcini în primăvara următoare dacă este bine întreținută.

Iarba elefantului este apreciată pentru frunzișul și inflorescențele sale decorative, precum și pentru capacitatea sa de a oferi un fundal plin de textură și interes în grădini și peisaje. Ea este folosită frecvent în amenajările peisagistice, atât în scopuri ornamentale, cât și ca plantă de protecție împotriva eroziunii solului.

Detalii

SKU
00000200
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
ierburi
Culoare frunze
verde
Utilizare
aliniamente, gradina, parc
Sezon interes
iarna, toamna, vara
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
1 m
Inaltime maturitate
1.5 m
Forma
rotund
Culoare flori
maro, roz
Culoare planta
verde
Tip
Ierburi decorative

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review