27%

Iarbă de soaldina (Sedum reflexum)

8,00 RON 11,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00001586
Cum te putem ajuta?

Descriere

Livrare la ghiveci.

Sedum reflexum, cunoscută și sub numele de sedum albastru sau iarbă de soaldina, este o plantă perenă suculentă care se remarcă prin frunzele sale mici și cărnoase, de culoare albastră-verde sau gri-verde. Sedum reflexum are o formă compactă și tapetantă, cu tulpini subțiri și arcuite și frunze mici, sub formă de ac sau lanceolate. Frunzele sunt suculente, de obicei de culoare albastră-verde sau gri-verde, dar pot varia în funcție de cultivar. Planta formează tufe dese, de aproximativ 10-15 cm înălțime.

Caracteristici: Această plantă perenă este rezistentă și ușor de întreținut. Frunzele sale cărnoase îi permit să reziste la perioade scurte de secetă. De asemenea, produce flori mici și stelate, de culoare galbenă sau galbenă-verzuie, care apar în timpul verii și atrag polenizatorii, cum ar fi albinele și fluturii.

Sezon de interes: Sedum reflexum este interesantă în special în sezonul cald, când frunzele sale cărnoase își păstrează culoarea vibrantă și când apar florile sale. În timpul iernii, poate rămâne verde, dar poate suferi o ușoară decolorare în zonele cu temperaturi scăzute.

Utilizare: Această specie de sedum este frecvent utilizată în grădini și peisaje ca acoperitoare de sol sau în borduri, datorită aspectului său compact și rezistenței sale. Poate fi plantată în zonele cu expunere la soare, în soluri bine drenate. De asemenea, este potrivită pentru grădinile de stânci și pentru jardinierele decorative.

Plante care o pot însoți: Sedum reflexum poate fi însoțită de alte plante suculente sau de plante perene cu flori mici și atractive. Poate fi combinată cu alte varietăți de sedum, cum ar fi Sedum spectabile sau Sedum spurium. De asemenea, poate fi însoțită de plante perene de graniță, cum ar fi cerastium (Cerastium tomentosum) sau plante cu flori de primăvară, cum ar fi Muscari sau brândușele (Crocus).

Este o plantă perenă suculentă cu frunze mici și cărnoase, potrivită pentru a adăuga un aspect decorativ în grădini și peisaje.

Detalii

SKU
00001586
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
decorative
Culoare frunze
verde
Utilizare
acoperitor sol, borduri, ghivece
Sezon interes
iarna, primavara, toamna, vara
Pozitie
soare
Latime maturitate
20 cm
Inaltime maturitate
15 cm
Forma
tarator

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review