Iarba de soaldina (Sedum acre)

8,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00001797
Cum te putem ajuta?

Descriere

Iarba de șoaldină (Sedum acre) este o plantă suculentă și perenă care face parte din familia Crassulaceae. Aceasta este apreciată pentru frunzele sale mici și suculente, care formează covoare dens și atrăgătoare. Iarba de șoaldină are frunze mici și cărnoase, care pot varia în culoare de la verde deschis la nuanțe mai închise de verde sau chiar roșu. Planta formează covoare cărnoase și dense, cu flori mici, în formă de stea, care apar în timpul verii. Aceste flori pot fi galbene sau galben-portocalii.

Caracteristici: O caracteristică notabilă a acestei plante este abilitatea ei de a se răspândi rapid, formând covoare dense de frunze. Fiind o plantă suculentă, are capacitatea de a stoca apă în frunzele sale, ceea ce o face rezistentă la condiții de secetă.

Sezon de interes: Iarba de șoaldină înflorește în timpul verii, adăugând o notă de culoare în grădină. Cu toate acestea, aspectul său succulent și covoarele dense de frunze îi conferă interes vizual pe tot parcursul anului.

Utilizare: Este adesea folosită ca plantă de acoperire a solului, deoarece covoarele dense de frunze pot înăbuși buruienile și pot îmbunătăți estetica zonei. Este potrivită pentru zonele cu sol sărăcăcios sau stâncoase, pante, borduri sau chiar ghivece.

Îngrijire: Iarba de șoaldină este o plantă rezistentă și ușor de întreținut. Preferă expunerea la soare plin sau semiumbră și un sol bine drenat. De asemenea, toleră bine solurile sărace și nisipoase. Fiind o plantă suculentă, este important să nu o udăm prea mult, pentru a evita rădăcinile putrezite.

Datorită aspectului său atrăgător și a capacității sale de a se răspândi rapid, iarba de șoaldină poate fi o alegere excelentă pentru grădinile care au nevoie de acoperire a solului sau pentru a adăuga un plus de culoare și textură.

Detalii

SKU
00001797
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
decorative, vesnic verde
Culoare frunze
verde
Utilizare
borduri, ghivece
Sezon interes
iarna, toamna, vara
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
30 cm
Inaltime maturitate
15 cm
Forma
tarator
Culoare flori
galben

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review