Iarbă albastră (Festuca valesiaca Glaucantha)

[1]
10,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00001543
Cum te putem ajuta?

Descriere

Livrare la ghiveci.

Inaltimea de livrare: 5-20 cm.

Festuca valesiaca 'Glaucantha', cunoscută și sub numele de iarbă albastră, este o plantă perenă de iarbă ornamentala cu frunze albastre și aspect compact. Iarba albastră 'Glaucantha' are un aspect compact și formează tufe dense de frunze în formă de panglică. Frunzele sunt subțiri, înguste și prezintă o culoare albastră-argintie, care conferă un efect deosebit în grădină. Această festucă formează tufe dese, de aproximativ 30-40 cm înălțime.

Caracteristici: Festuca valesiaca 'Glaucantha' este o plantă rezistentă, cu o creștere lentă. Are frunze rigide și tulpini de flori subțiri și înalte, care apar în timpul sezonului de înflorire. Florile sunt de obicei verzi sau maronii și adaugă un plus de interes în grădină.

Sezon de interes: Iarba albastră 'Glaucantha' este interesantă pe tot parcursul anului. Frunzele albastre-argintii sunt atractive și persistente, adăugând un efect vizual în orice sezon. Perioada de înflorire apare în general în timpul verii.

Utilizare: Această festucă albastră este adesea utilizată ca plantă decorativă în grădini, în special în borduri, granițe și rocarii. Este rezistentă la secetă și la cerințele scăzute de întreținere, ceea ce o face potrivită pentru grădinile cu resurse limitate de apă. De asemenea, poate fi cultivată în ghivece și containere, adăugând un aspect ornamental în terase și balcoane.

Plante care o pot însoți: Iarba albastră 'Glaucantha' poate fi însoțită de alte plante perene cu frunze și flori contrastante. Poate fi combinată cu plante cu flori de culori vibrante, cum ar fi salvii (Salvia), rudbeckia (Rudbeckia) sau crini (Hemerocallis). De asemenea, poate fi însoțită de alte plante perene de iarbă, cum ar fi festuca albastră (Festuca glauca) sau levănțica (Lavandula angustifolia).

Este o plantă perenă de iarbă ornamentala cu frunze albastre-argintii, potrivită pentru a adăuga un efect vizual în grădini și peisaje.

Detalii

SKU
00001543
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
ierburi
Culoare frunze
albastru
Utilizare
borduri
Sezon interes
vara
Pozitie
soare
Latime maturitate
30 cm
Inaltime maturitate
30 cm
Forma
tufa

Ce spun clientii

5 din 5 stele
Din 1 voturi
5 stele
100%
4 stele
0%
3 stele
0%
2 stele
0%
1 stea
0%
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review
D
Dumitrescu Adriana Liliana
04 aug.
Achizitie verificata
Foarte frumoasă această iarbă, îmi place enorm coloritul albastru - argintiu al frunzelor. Plantele au ajuns în siguranță și la 3 săptămâni după ce le-am plantat arată foarte bine. Eu am comandat 4 buc. și sunt foarte mulțumită de această pepinieră, am plasat 2 comenzi până acum și voi reveni cu plăcere pentru a-mi achiziționa plante de aici deoarece sunt prețuri bune în comparație cu calitatea plantelor care s-au prins toate și sunt puternic înrădăcinate și, ceea ce am apreciat cel mai mult, este că au înălțimea, sau chiar este mai mare decât este prezentată pe site, ceea ce contează foarte mult pentru mine. Recomand cu căldură această pepinieră. Vă mulțumesc pentru seriozitatea de care dați dovadă.