NOU

Forsitia alba (Abeliophyllum distichum)

15,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00001225
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltimea de livrare 10-20 cm.

Modalitate de livrare: ghiveci.

Forsitia albă este un arbust deciduu care crește până la aproximativ 1,5 - 2 metri înălțime, cu ramuri îndoite. Frunzele sunt opuse, simple, eliptice sau ovale, de culoare verde deschis. Florile sunt principala atracție a forsitiei albe. Acestea apar înainte de frunze, în primăvară timpurie, și sunt mici, albe, cu o formă tubulară și ușor parfumate. Florile au o distribuție opusă pe ramurile goale, ceea ce le conferă o apariție spectaculoasă când arbustul este înflorit. Forsitia albă produce fructe mici, de obicei negre sau purpurii, dar acestea nu sunt la fel de decorative sau notabile ca florile sale.

Sezon de Interes: Forsitia albă este apreciată în special pentru înflorirea sa primăvăratică, când își acoperă ramurile cu flori albe.

Parfum: Florile de forsitia albă au un parfum ușor și plăcut, care poate aduce o notă plăcută de primăvară în grădina dvs.

Utilizare: Forsitia albă este adesea utilizată ca plantă ornamentală de grădină, mai ales pentru a adăuga culoare și frumusețe în peisajul de primăvară. Se poate folosi în grupuri, în zonele de fundal ale grădinilor sau ca element de separare între diferite sectoare ale grădinii. Este o plantă excelentă pentru amenajarea peisagistică, mai ales în combinație cu alte plante cu înflorire primăvăratică.

Plante care pot să o însoțească: Forsitia albă poate fi însoțită cu succes de alte plante cu flori primăvăratică, cum ar fi bujorii, lalelele, zambilele sau narcisele. De asemenea, poate fi plantată alături de alte arbusturi ornamentale pentru a obține un efect peisagistic diversificat.

Îngrijire: Forsitia albă este, în general, o plantă rezistentă și ușor de întreținut. Se dezvoltă cel mai bine în soluri bine drenate și fertile, dar este destul de tolerantă la tipurile de soluri. Este rezistentă la secetă, dar pentru a obține cea mai bună înflorire, poate beneficia de udări regulate, în special în perioadele de secetă. Se pot face tăieri de întreținere în scopul modelării și gestionării dimensiunii arbustului. Forsitia albă poate fi sensibilă la temperaturile foarte scăzute în zonele cu ierni reci, așa că, în astfel de locuri, protecția iarna cu un strat de mulci poate ajuta la protejarea rădăcinilor.

Forsitia albă este un arbust cu flori minunate pentru grădina dvs. care aduce o notă frumoasă de primăvară cu înflorirea sa timpurie și discret parfumată. Cu puțină grijă și atenție la locul de plantare, această plantă poate deveni un punct de atracție în peisajul dvs. primăvara.


Detalii

SKU
00001225
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
flori
Parfum
da
Culoare frunze
rosu, verde
Utilizare
gard viu, gradina, parc
Sezon interes
iarna, primavara
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
1.5 m
Inaltime maturitate
1.5 m
Gard viu
Gard viu
Forma
arbust
Culoare flori
alb
Culoare planta
verde

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review