Floarea miresei alba (Gypsophila filou white)

8,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00001427
Cum te putem ajuta?

Descriere

Livrare la ghiveci de productie.

Gypsophila paniculata 'Filou White', cunoscută sub numele comun de "floarea miresei", este o plantă perenă ornamentală cu flori delicate și aspect ușor și aerisit. Floarea miresei alba are tulpini subțiri și frunze fine, de culoare verde deschis. Inflorescențele sunt formate din numeroase flori mici, albe, dispuse în ciorchini sau panicle. Această plantă creează o impresie de ușurință și romantism în grădină.

Caracteristici: Este o plantă perenă cu o înălțime medie, în general între 60 și 90 cm. Poate forma tufe dese și atrăgătoare.

Sezon de interes: Floarea miresei alba înflorește în perioada de vară, de obicei în luna iunie și iulie. În timpul înfloririi, tufele sunt acoperite cu flori mici și albe, creând un efect ușor și romantic.

Utilizare: Este adesea folosită în buchetele de flori și aranjamente florale datorită aspectului său elegant și al florilor sale fine. De asemenea, poate fi plantată în grădini de flori mixte, în borduri sau în zonele cu soare parțial. Se potrivește bine în grădinile cu tematică romantică sau cottage.

Plante care o pot însoți: Floarea miresei alba poate fi însoțită de o varietate de plante perene sau anuale cu flori și texturi diferite. De exemplu, poate fi combinată cu lavandă pentru a crea un contrast interesant între culorile albe și lavanda. De asemenea, poate merge bine cu plante de graniță precum trandafiri pitici, delphinium, salvia nemorosa.

Îngrijire: Această plantă este în general ușor de întreținut. Ea preferă soluri bine drenate și expunere la soare parțial sau plină de soare. Este important să o udăm regulat, mai ales în perioadele secetoase. Tăierea florilor ofilite poate stimula o nouă înflorire și menținerea unui aspect îngrijit al plantei.

Parfum: Unele varietăți de Gypsophila paniculata pot avea un parfum ușor, dulceag.

Floarea miresei alba adaugă o notă romantică și delicată în grădina dvs., fiind ideală pentru a crea aranjamente florale și a aduce prospețime în spațiul verde.

Detalii

SKU
00001427
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
decorative, flori
Culoare frunze
verde
Utilizare
gradina, parc
Sezon interes
vara
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
20 cm
Inaltime maturitate
15 cm
Forma
rotund
Culoare flori
alb

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review