Floarea de colt (Leontopodium alpinum)

[1]
9,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00001562
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Cum te putem ajuta?

Descriere

Livrare la ghiveci.

Floarea de colț (Leontopodium alpinum), cunoscută și sub numele de floare de colț, este o plantă perenă montană cu o frumusețe distinctivă și o importanță culturală semnificativă în unele regiuni alpine. Planta de floare de colț este de obicei destul de mică, atingând înălțimi de aproximativ 5 până la 20 de centimetri, în funcție de condițiile de creștere.

Descriere și Caracteristici: Floarea de colț este recunoscută pentru aspectul său distinctiv. Are frunze argintii sau verzi deschis, acoperite cu un puf fin pentru a reduce pierderile de apă în condiții montane dure. Florile de colț sunt mici și de culoare albă sau alb-argintie. Ele sunt dispuse în capete de inflorescență și au o formă stelată. Petalele au adesea o textură pufăitoare.

Miros: Floarea de colț este uneori apreciată pentru mirosul său ușor aromat și pentru aspectul său delicat.

Habitat și Distribuție: Floarea de colț este nativă în regiunile montane din Europa, în special în Alpi și Carpați. Ea preferă solurile nisipoase și pietroase și poate fi găsită în zone alpine și subalpine. Fiind adaptată la condiții extreme, floarea de colț crește adesea pe versanți stâncoși și în zonele alpine, acolo unde alte plante ar avea dificultăți să supraviețuiască.

Îngrijire: Floarea de colț este o plantă adaptată la mediul montan și, prin urmare, necesită condiții specifice pentru a crește cu succes. Ea preferă soluri bine drenate, sărace în substanțe nutritive, și expunere la soare parțial. Deoarece floarea de colț este o specie protejată în unele țări, este important să respectați legile și reglementările locale atunci când o întâlniți în habitatul său natural.

Floarea de colț este o floare deosebit de frumoasă și iconică a regiunilor alpine, cu o istorie bogată și semnificație culturală. Ea continuă să fie admirată pentru frumusețea sa delicată și pentru legătura sa cu peisajele montane pitorești.

Detalii

SKU
00001562
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
flori
Culoare frunze
verde
Utilizare
borduri
Sezon interes
primavara, vara
Pozitie
soare
Latime maturitate
30 cm
Inaltime maturitate
30 cm
Forma
tufa, vertical
Culoare flori
alb

Ce spun clientii

5 din 5 stele
Din 1 voturi
5 stele
100%
4 stele
0%
3 stele
0%
2 stele
0%
1 stea
0%
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review
t
tero vasile
23 iun.
Este una din cele mai frumoase flori pentru mine.