Evodia (Euodia hupehensis)

11,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00000368
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltime de livrare: 10-20 cm.

Modul de livrare: ghiveci.

Euodia hupehensis, cunoscută și sub denumirea de evodia sau copacul albinei, este un arbust ornamental cu multiple atractii. Euodia hupehensis este un arbust de talie medie care poate ajunge la înălțimea de 6-8 metri. Are o coroană rotunjită și densă, cu ramuri căzătoare. Frunzele sale sunt compuse, de culoare verde închis, cu o textură lucioasă. Florile sunt mici, de culoare albă sau crem, grupate în inflorescențe umbeliforme. Planta produce fructe mici, rotunde, de culoare roșie, care persistă în toamnă.

Caracteristici: Evodia se remarcă prin frunzele sale decorative și florile parfumate. Este o plantă rezistentă și adaptabilă, care poate tolera atât soarele cât și umbra parțială. De asemenea, este rezistentă la secetă și la poluare, făcând-o potrivită pentru medii urbane.

Sezon de interes: Evodia înflorește în perioada de vară, de obicei în iulie și august. Florile sale parfumate atrag albinele și alte insecte polenizatoare. În toamnă, fructele sale roșii adaugă o notă de culoare în grădină.

Parfum: Florile lui Euodia hupehensis au un parfum plăcut și dulce, care atrage polenizatorii. Aceasta face planta o alegere atractivă pentru grădini cu scop ecologic sau pentru cei care doresc să atragă polenizatori în grădina lor.

Utilizare: Evodia este utilizată în principal ca plantă decorativă în grădini și peisaje. Datorită coroanei sale densă și a frunzelor sale frumoase, poate fi utilizată ca plantă solitară sau în grupuri. De asemenea, poate fi folosită ca arbust de gard viu sau ca accent în grădini formale sau informale.

Plante care îl pot însoți: Evodia se asociază bine cu alte plante perene și arbusti ornamentali. Pentru a crea un design armonios în grădină, puteți asocia Evodia hupehensis cu plante precum Hydrangea (hortensie), Clethra alnifolia (clethra), Perovskia (salvia rusă), Viburnum (bulgăraș) sau plante cu flori de toamnă, precum Sedum spectabile (sedum). Aceste plante vor adăuga diversitate și frumusețe în peisaj, creând un aspect atrăgător și interesant.

Detalii

SKU
00000368
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
decorative, flori, melifere
Parfum
da
Culoare frunze
verde
Utilizare
aliniamente, gradina, parc
Sezon interes
vara
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
5 m
Inaltime maturitate
8 m
Forma
rotund
Culoare flori
alb
Culoare planta
verde

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review