Dulceata iernii (Chimonanthus praecox)

30,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00000714
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltimea de livrare: 10- 20 cm.

Modul de livrare: ghiveci.

Dulceata iernii, cunoscută științific sub numele de Chimonanthus praecox este cultivat în grădini pentru înflorirea sa spectaculoasă și parfumată în timpul sezonului de iarnă.  Arbustul de dulceata iernii are frunze căzătoare, verzi, lucioase, care sunt de obicei de formă ovală sau lanceolată. 

Caracteristici:  Principala caracteristică a dulceții iernii este înflorirea sa iarnă-timpurie. Florile sunt mari și parfumate, având petale de culoare galben-deschis la crem, cu un aspect ciudat și exotic. Aceste flori apar direct pe ramurile lemnoase și sunt foarte apreciate pentru parfumul lor în sezonul rece. Dulceata iernii poate ajunge la înălțimi de aproximativ 2 până la 4 metri, dar este adesea menținută la dimensiuni mai mici prin tăiere.

Cerințe de îngrijire: Această plantă preferă locurile însorite sau semiumbroase. Va înflori cel mai bine în zonele cu lumina soarelui iarna. Arbustul de dulceata iernii crește cel mai bine în soluri bine drenate, fertile și ușor acide. Este important să ofereți un sol bine drenat pentru a evita stagnarea apei în rădăcini. Pe perioada verii, arbustul poate necesita udare regulată pentru a-și menține nivelul de umiditate. În timpul iernii, totuși, trebuie să fiți atenți să nu îl udați excesiv. Se poate efectua o tăiere de întinerire după înflorire pentru a îmbunătăți aspectul și forma arbustului. Tăiați ramurile uscate sau deteriorate în primăvara timpurie. Acest arbust poate rezista la temperaturi scăzute și este adesea plantat în zone cu ierni reci. Cu toate acestea, în zonele cu ierni foarte reci, este posibil să fie necesar să îl protejați în timpul gerurilor severe.

Utilizări: Dulceata iernii este cultivată în special pentru înflorirea sa spectaculoasă și parfumată în timpul iernii, ceea ce o face potrivită pentru a fi plantată lângă ferestre sau în locuri unde parfumul său poate fi apreciat în mod corespunzător. Este o alegere populară pentru grădini de iarnă, parcuri și grădini peisagistice. Florile sale pot fi tăiate și aduse în casă pentru a aduce o notă de primăvară în interior în timpul iernii.

Detalii

SKU
00000714
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
decorative, flori, gradina japoneza
Parfum
da
Culoare frunze
verde
Utilizare
gradina, parc
Sezon interes
iarna, primavara
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
2 m
Inaltime maturitate
2.5 m
Forma
arbust
Culoare flori
galben
Culoare planta
verde

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review