NOU

Dracila rosie pitica (Berberis th. Atropurpurea Nana)

[1]
13,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00000623
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltimea de livrare: 5-15 cm.

Modul de livrare: ghiveci.

Berberis thunbergii 'Atropurpurea Nana', cunoscută sub numele de dracila roșie pitică, este o specie populară de arbust ornamental. Berberis thunbergii 'Atropurpurea Nana' este un arbust pitic, compact, cu o înălțime medie de aproximativ 30-60 de centimetri și o răspândire asemănătoare. Frunzele sunt mici și au o culoare caracteristică de burgundă sau roșu închis, ceea ce face ca acest arbust să fie atractiv în grădini datorită culorii sale de-a lungul întregului sezon de creștere. În toamnă, frunzele pot deveni chiar mai roșii. Berberis thunbergii 'Atropurpurea Nana' produce flori mici de culoare galben deschis în primăvară. Acestea nu sunt neapărat plantații decorative ale acestei specii, deoarece adevărata atracție constă în frunzele sale. În timpul verii, arbustul dezvoltă fructe mici, rotunde, de culoare roșie sau purpurie. Aceste fructe pot atrage păsările și pot servi ca hrană pentru ele.

Cerințe de cultivare: Berberis thunbergii 'Atropurpurea Nana' este adaptabil la o gamă variată de climă, dar este de obicei rezistent la ierni reci și este potrivit pentru zonele cu climă temperată până la rece. Preferă solurile bine drenate și este destul de tolerant la diverse tipuri de sol. De asemenea, poate crește în soluri puțin alcaline sau acide. Acest arbust se dezvoltă cel mai bine în plin soare sau în semiumbră. Cu cât primește mai mult soare, cu atât culoarea frunzelor sale va fi mai pronunțată. Este rezistent la secetă după ce este bine stabilit, dar în primele sezoane după plantare, udarea regulată este importantă pentru a permite rădăcinilor să se dezvolte corespunzător.

Utilizări: Berberis thunbergii 'Atropurpurea Nana' este adesea utilizată ca plantă ornamentală în grădini și peisaje. Culorile sale strălucitoare și forma sa compactă o fac potrivită pentru a crea borduri, garduri vii sau accentuarea altor plante din grădină. Această specie poate fi folosită și pentru a aduce culoare în grădini rociere, în special datorită dimensiunilor sale reduse. Este important de menționat că această plantă poate avea spini, ceea ce o face o alegere bună pentru a crea o barieră defensivă în grădină.

Berberis thunbergii 'Atropurpurea Nana' este un arbust ornamental pitic cu frunze roșii atrăgătoare, potrivit pentru a aduce culoare și interes vizual în grădini și peisaje. Este relativ ușor de întreținut și rezistent la secetă după ce este bine stabilit.

Detalii

SKU
00000623
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
decorative, gard viu
Culoare frunze
verde
Utilizare
borduri, gradina, parc
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
1 m
Inaltime maturitate
1 m
Forma
rotund
Culoare flori
galben
Culoare planta
rosu

Ce spun clientii

2 din 5 stele
Din 1 voturi
5 stele
0%
4 stele
0%
3 stele
0%
2 stele
100%
1 stea
0%
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review
P
Pepiniera Mizil
02 apr. 2021
plantele sunt tunse periodic pentru a se fortifica si a fi cat mai rezistente, din pin pacate este vina noastra ca nu am actualizat inaltimea de livrare drept pentru care ne asumam recenzia de 2 stele dar plantele sa stiti ca sunt foarte OK si aveti garantie la ele.
H
Helga Rosean
02 apr. 2021
Au inaltime intre 5 si 10 cm,la 15 ajung daca masor cu ghiveci cu tot.Sper ca macar sa ramana in viata.....asa la prima vedere par ca traiesc saraci de ei