Corn galben (Cornus stolonifera Flaviramea)

12,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00001095
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltime de livrare: 20-30 cm

Modul de livrare: ghiveci P9


Cornus stolonifera 'Flaviramea', cunoscut și sub numele de corn galben sau sânger galben, este o varietate de corn (sânger) apreciată pentru tulpinile sale galbene strălucitoare. Acest arbust ornamental adaugă un interes vizual în peisaj datorită culorii vibrante a tulpinilor sale. Este un arbust de dimensiuni mici până la medii, care ajunge de obicei la înălțimi de 1,5 până la 3 metri.  În anumite condiții, frunzele pot căpăta o nuanță de roșu sau purpuriu înainte de a cădea în toamnă.
Caracteristici: Caracteristica distinctivă a acestei varietăți este tulpinile sale, care sunt galbene sau auriu deschis. Aceste tulpini devin mai vizibile în sezonul rece, oferind un punct focal în peisajul de iarnă. Frunzele sunt ovale și de obicei de culoare verde închis, cu marginea ușor zimțată. Deși frunzele nu sunt la fel de spectaculoase ca tulpinile, ele completează aspectul general al arbustului. Cornus stolonifera 'Flaviramea' produce flori mici, neînsemnate, de culoare albă sau crem în primăvară. Florile sunt adesea urmate de fructe mici de culoare albă sau albastră în timpul verii.
Cerințe de Cultivare: Cornus stolonifera 'Flaviramea' este rezistent la iarnă și se dezvoltă în zonele cu climă temperată până la rece. Este un arbust care poate face față temperaturilor scăzute. Preferă solurile umede și bine drenate. Cu toate acestea, poate să se descurce și în soluri mai puțin fertile. Menținerea solului umed este importantă, mai ales în perioadele secetoase. Se dezvoltă cel mai bine în plin soare sau în semiumbră. Poate tolera o anumită expunere la umbră. Îngrijirea este relativ simplă. Tăierea periodică a tulpinilor mai vechi poate stimula creșterea tulpinilor galbene noi și menținerea aspectului vibrant al arbustului. De asemenea, este important să îndepărtați creșterea tulpinilor nedorite pentru a menține forma și sănătatea arbustului.

Utilizări: Cornus stolonifera 'Flaviramea' este adesea utilizat în peisagistică pentru a adăuga culoare și interes în grădini, parcuri sau peisaje urbane. Tulpinile galbene strălucitoare fac din acest arbust o alegere excelentă pentru plantarea în masive, pentru a crea garduri vii sau pentru a servi drept fundal pentru alte plante. Datorită dimensiunilor sale moderate, este potrivit pentru grădinile de dimensiuni mai mici sau pentru a fi plantat în containere mari.

Cornus stolonifera 'Flaviramea' este o alegere populară în peisagistică datorită aspectului său atractiv în sezonul rece, în special datorită tulpinilor galbene și a contrastului peisajului de iarnă.

Detalii

SKU
00001095
Categorii
Greutate
0.4 kg
Caracteristica
decorative, gard viu
Utilizare
gard viu, gradina, jardiniera
Sezon interes
iarna, primavara, toamna
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
1 m
Inaltime maturitate
1. 5 m
Gard viu
Gard viu
Forma
arbust
Culoare flori
alb
Culoare planta
galben

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review