Cimbrisor (Thymus serpyllum)

10,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00000595
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltime de livrare: 5-10 cm.

Modul de livrare: ghiveci.

Cimbrisorul (Thymus serpyllum), cunoscut și sub numele de cimbru de pădure sau cimbru sălbatic, este o plantă aromatică și medicinală folosită în mod obișnuit în bucătărie și în medicina tradițională. Frunzele sunt mici, ovale și acoperite cu peri fini, ceea ce le conferă un aspect pufoșen cu nuanțe de verde. Aceste frunze sunt de obicei aromatice. Cimbrisorul produce flori mici, tubulare și de culoare roz sau lavandă, care sunt adesea grupate în inflorescențe sferice. Acestea sunt atrăgătoare pentru albine și alte polenizatoare. Cimbrisorul are o înălțime scăzută, ajungând de obicei la 5-20 cm înălțime, cu un habit de creștere răspândit.

Caracteristici: Cimbrisorul are o aromă puternică și plăcută, asemănătoare cu cea a cimbrului, care este el însuși o plantă aromatică. Aroma face ca cimbrisorul să fie o alegere excelentă pentru condimentarea mâncărurilor.Frunzele de cimbrisor pot fi utilizate proaspete sau uscate pentru a da gust mâncărurilor. Ele adaugă o notă de arome mediteraneene și se potrivesc bine cu carne, legume, brânzeturi și salate. Florile de cimbrisor sunt un magnet pentru albine și alte insecte polenizatoare, ceea ce poate contribui la sănătatea generală a grădinii tale.

Utilizări:  Adăugat la mâncărurile gătite sau la salate pentru a oferi o notă de aromă mediteraneană. Frunzele uscate pot fi folosite pentru a prepara un ceai aromatic. Datorită habitului său de creștere răspândit și a florilor sale atrăgătoare, cimbrisorul poate fi folosit ca plantă de acoperire a solului sau în grădinile de stâncă pentru a adăuga culoare și textură.

Îngrijire: Cimbrisorul preferă locurile însorite sau semiumbrite. Crește bine în soluri bine drenate și sărace. Cimbrisorul este o plantă rezistentă la secetă și nu are nevoie de udări excesive. Apelează la udare doar în perioadele de secetă prelungită. Este bine să tăiați vârfurile plantei în timpul sezonului de creștere pentru a o încuraja să rămână compactă și să producă frunze mai aromatice.

Cimbrisorul este o plantă versatilă și ușor de întreținut, cu multiple utilizări în bucătărie și în medicina tradițională. Poate fi o adiție minunată la grădina ta, oferind arome aromate și atraind polenizatorii în același timp.

Detalii

SKU
00000595
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
acoperitoare de sol, aromatice, flori
Parfum
da
Culoare frunze
verde
Utilizare
borduri, gradina, jardiniera
Sezon interes
vara
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
30 cm
Inaltime maturitate
10 cm
Forma
rotund
Culoare flori
roz
Culoare planta
verde
Tip
Aromatice, Cu flori, Medicinale

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review