Cimbrisor rosu (Thymus praecox Red Carpet)

11,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00000746
Cum te putem ajuta?

Descriere

Livrare la ghiveci.

Cimbrisorul rosu (Thymus praecox Red Carpet) este o plantă perenă cu frunze mici și flori de culoare roșie sau roz. Frunzele sale sunt mici, lucioase și aromate, având un miros plăcut, specific cimbru. În sezonul de înflorire, această plantă produce flori mici, în formă de clopoței, care pot varia în culoare de la roșu aprins la roz. Crește într-o tufă compactă și covor dens, ceea ce îl face ideal pentru a acoperi solul sau pentru a forma granițe decorative în grădină.

Sezon de Interes: Cimbrisorul rosu este atractiv pe tot parcursul anului, dar în special în primăvară și vară, când înfloresc florile sale. Este o plantă rezistentă la iarnă și păstrează frunzele verzi în timpul sezonului rece, oferind astfel un interes pe tot parcursul anului.

Parfum: Cimbrisorul rosu emană un parfum plăcut de cimbru atunci când frunzele sunt atinse sau zdrobite. Acesta poate fi folosit pentru a elibera aroma sa în grădină sau în bucătărie.

Utilizare: Este adesea folosit ca plantă acoperitoare de sol pentru a umple spațiile goale din grădină sau pentru a forma granițe decorative. Poate fi plantat în grădinile de stânci, pe marginile aleilor sau în ghivece și containere. Se potrivește bine în grădinile de ierburi aromatice sau în grădinile de plante cu flori perene.

Plante care il pot acompania: Cimbrisorul rosu poate fi combinat cu alte plante cu frunze mici, precum lavanda sau santolina, pentru a crea compoziții decorative deosebite. De asemenea, poate fi plantat în grădină alături de plante cu flori perene, cum ar fi trandafirii sau crizantemele, pentru a adăuga culoare și textură.

Îngrijire: Cimbrisorul rosu este o plantă rezistentă care preferă solurile bine drenate și uscate. Este important să-l plasați într-o zonă cu expunere la soare, deoarece iubește lumina solară directă. În general, nu necesită udări frecvente, deoarece este adaptat la condiții mai uscate. Puteți tunde planta după înflorire pentru a menține forma compactă și pentru a încuraja o nouă creștere viguroasă.

Cimbrisorul rosu este o plantă versatilă și decorativă care adaugă culoare și aromă grădinii dvs. Cu îngrijire adecvată, vă poate bucura cu aspectul său atractiv și cu aroma sa plăcută pe tot parcursul anului.

Detalii

SKU
00000746
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
aromatice, flori, vesnic verde
Parfum
da
Culoare frunze
verde
Utilizare
gradina, parc
Sezon interes
vara
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
50 cm
Inaltime maturitate
50 cm
Forma
tarator
Culoare flori
rosu
Culoare planta
verde
Tip
Acoperitoare de sol, Aromatice, Cu flori, Medicinale

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review