NOU

Brad de caucaz (Abies nordmanniana)

14,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00000006
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltime de livrare: 15-20 cm.

Modul de livrare: ghiveci.

Bradul de Caucaz (Abies nordmanniana), cunoscut și sub denumirea de brad nordic, este un arbore ornamental apreciat pentru aspectul său impunător și frumusețea sa, ceea ce îl face o alegere populară pentru ornamentele de Crăciun și pentru grădini și parcuri. Bradul de Caucaz este un arbore mare, care poate atinge înălțimi de până la 50 de metri în habitatul său natural. În culturile urbane și în grădini, este mai probabil să atingă înălțimi mai mici, în jur de 25-30 de metri. Acesta are frunze aciculare, care sunt de obicei de culoare verde închis sau albastru-verzui. Frunzele sunt dispuse pe ramuri într-o manieră caracteristică, conferind arborelui un aspect bine structurat. Conurile de polen și conurile semințelor sunt de dimensiuni mari, cu conurile semințelor având o culoare maro închisă. Acestea rămân deseori pe arbore pentru mai mulți ani. Bradul de Caucaz preferă un climat temperat și umed. Este adaptabil la diferite tipuri de sol, dar preferă solurile bine drenate. Este rezistent la temperaturi scăzute și poate rezista la ierni reci.

Utilizare: Este adesea crescut ca arbore ornamental în parcuri, grădini și peisaje urbane. De asemenea, este utilizat pe scară largă ca brad de Crăciun datorită dimensiunii și formei sale impresionante.

Îngrijire: Bradul de Caucaz este relativ ușor de întreținut. El preferă o expunere la soare parțial sau la umbră de lumină. Udarea regulată și tăierea de întreținere pot ajuta la menținerea sănătății și aspectului său.

Bradul de Caucaz este apreciat pentru frumusețea sa și pentru faptul că poate servi ca punct focal în peisaj. Cu frunzele sale perene și dimensiunea sa impunătoare, este o alegere populară pentru grădini, parcuri și pentru decorul de Crăciun.

Detalii

SKU
00000006
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
vesnic verde
Culoare frunze
verde
Utilizare
gradina, parc, pom de Craciun, solitar
Sezon interes
iarna, primavara, toamna, vara
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
6 m
Inaltime maturitate
30 m
Forma
columnar
Culoare planta
verde
Tip
Vesnic verde

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review