Bădan (Bergenia cordifolia Rose)

12,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00001529
Cum te putem ajuta?

Descriere

Livrare la ghiveci.

Bergenia cordifolia 'Rose', cunoscută și sub denumirea de bădan, este o plantă perenă atrăgătoare, apreciată pentru frunzele mari și flori elegante.Bergenia cordifolia 'Rose' are frunze mari, cărnoase și lucioase, în formă de inimă, care formează tufe dense. Florile apar în tulpini înalte și au o culoare roz intens, cu petalele dispuse în forma unor clopoței. Planta oferă un aspect ornamental deosebit în grădini și peisaje.

Caracteristici: Această varietate de bergenie este rezistentă și ușor de întreținut. Frunzele sunt persistente, menținându-și aspectul verde în timpul întregului an, oferind un interes decorativ continuu. Bergenia cordifolia 'Rose' formează tufe compacte, de aproximativ 30-40 cm înălțime și cu o răspândire similară.

Sezon de interes: Bergenia cordifolia 'Rose' înflorește în perioada de primăvară, de obicei în lunile aprilie-mai. În această perioadă, florile roz înfloresc și oferă o explozie de culoare în grădini.

Utilizare: Această varietate de bergenie poate fi folosită în diverse moduri în grădini și peisaje. Este potrivită pentru borduri, grădini perene, jardiniere sau chiar ca plantă de acoperire a solului. Frunzele mari și strălucitoare oferă un fundal verde atractiv, iar florile adaugă culoare și textură în compozițiile de grădină.

Plante care o pot însoți: Bergenia cordifolia 'Rose' poate fi însoțită de alte plante perene cu frunze decorative, cum ar fi Hosta (Hosta spp.), Heuchera (Heuchera spp.) sau Brunnera (Brunnera macrophylla). De asemenea, poate fi combinată cu plante cu flori precum Nepeta (Nepeta spp.), pentru a crea aranjamente atrăgătoare și diversificate în grădină.

Este o plantă perenă cu frunze mari și flori roz atrăgătoare, potrivită pentru a aduce un farmec deosebit în grădinile și peisajele dumneavoastră.

Detalii

SKU
00001529
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
flori, vesnic verde
Culoare frunze
verde
Utilizare
acoperitor sol, borduri
Sezon interes
primavara, vara
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
30 cm
Inaltime maturitate
60 cm
Forma
tufa
Culoare flori
roz

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review