Aronia nero (Aronia prunifolia Nero)

14,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00000542
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltime de livrare: 20-40 cm.

Modul de livrare: ghiveci.

Aronia Nero (Aronia prunifolia 'Nero') este o varietate de aronia, cunoscută și sub numele de afin negru, care este apreciată pentru fructele sale bogate în antioxidanți și proprietățile sale sănătoase. Aronia Nero produce fructe de culoare neagră, rotunde sau ovale, asemănătoare cu boabele de struguri. Aceste fructe au un gust acrișor și dulceag în același timp și sunt bogate în antioxidanți, vitamine și minerale. Fructele de aronia Nero sunt utilizate pentru producerea sucurilor, gemurilor, siropurilor și a altor produse alimentare. Frunzele de aronia sunt ovale, de culoare verde închis și au un aspect lucios. Acestea își schimbă culorile în toamnă, trecând de la verde la nuanțe spectaculoase de roșu și purpuriu. Planta are o creștere viguroasă, dezvoltându-se sub forma unor tufe dese și viguroase, care pot ajunge la înălțimi de până la 1,5-2 metri.

Caracteristici: Fructele de aronia Nero sunt recunoscute pentru conținutul lor ridicat de antioxidanți, cum ar fi antocianinele, vitamina C și vitamina K. Fructele de aronia Nero sunt folosite în principal pentru producerea sucurilor, gemurilor, siropurilor, vinurilor și a altor produse alimentare. Ele pot fi, de asemenea, folosite pentru a adăuga un gust acrișor și dulceag diverselor preparate culinare, inclusiv prăjituri, tarte și produse de patiserie. Consumul regulat de aronia Nero este asociat cu diverse beneficii pentru sănătate. De asemenea, se spune că ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv.

Îngrijire: Aronia Nero poate crește în condiții de lumină soarelui plin sau parțial, dar preferă soarele parțial. Solul ar trebui să fie bine drenat, cu un nivel de umiditate constant. Aronia este destul de tolerantă la solurile acide. Este important să mențineți solul bine udat, în special în perioadele secetoase sau în timpul perioadelor de creștere activă.  Aronia Nero se poate înmulți prin butași sau prin semințe. Butașii sunt adesea cea mai rapidă metodă de propagare.

Aronia Nero este o plantă ornamentală și fructiferă valoroasă, cu beneficii nutriționale și pentru sănătate. Fructele sale pot fi folosite în bucătărie sau prelucrate în diferite produse alimentare, iar frunzele sale oferă o frumusețe deosebită pe tot parcursul anului, în special în toamnă, când se colorează frumos.

Detalii

SKU
00000542
Categorii
Greutate
0.3 kg
Caracteristica
decorative, fructifere
Culoare frunze
rosu, verde
Utilizare
gradina, parc, solitar
Sezon interes
toamna
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
3 m
Inaltime maturitate
2 m
Gard viu
Gard viu
Forma
arbust
Culoare flori
alb
Culoare planta
verde

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review