Alun rosu (Corylus maxima Purpurea)

40,00 RON
Transport gratuit de la 500 lei
Cod produs - SKU 00000696
Cum te putem ajuta?

Descriere

Inaltime de livrare: 30-40 cm.

Modul de livrare: ghiveci 1l.

Alunul roșu, cunoscut și sub numele științific Corylus maxima 'Purpurea', este o varietate ornamentală a alunului comun. Caracteristica distinctivă a alunului roșu este culoarea frunzelor sale. Frunzele sunt de culoare purpurie sau roșie, ceea ce îl face foarte atractiv din punct de vedere ornamental. Aceste frunze păstrează această nuanță pe tot parcursul sezonului de creștere.

Fructe: Produce fructe de alun, care sunt similare cu cele ale alunului comun. Acestea sunt comestibile și pot fi folosite în bucătărie pentru prepararea diferitelor feluri de mâncare sau pentru consumul direct.

Cerințe de îngrijire: Alunul roșu preferă locurile însorite sau semiumbroase. Acest arbust se dezvoltă cel mai bine în soluri fertile, bine drenate. Este adaptabil la diferite tipuri de sol, dar preferă solurile cu conținut bogat de humus. La început, după plantare, arbustul necesită udare regulată pentru a-și dezvolta rădăcinile. După ce este bine stabilit, poate face față perioadelor scurte de secetă. Poate fi tăiat și modelat pentru a-i conferi forma dorită sau pentru a-l menține sub control. Tăierea de formare poate fi efectuată în timpul sezonului de odihnă (timpul iernii). Nu necesită îngrășăminte speciale, dar un îngrășământ general pentru arbuști și copaci poate fi aplicat în primăvară.

Utilizări: Alunul roșu este cultivat în principal pentru frunzele sale de culoare roșie sau purpurie, care îi conferă un aspect atractiv în peisajul grădinii. Fructele pot fi culese și consumate proaspete sau prelucrate în preparate culinare.

Alunul roșu este o alegere excelentă pentru grădinarii care doresc să aducă o notă de culoare în grădină și să beneficieze de fructe comestibile în același timp. Cu îngrijire adecvată, acesta poate deveni o parte frumoasă a peisajului grădinii.

Detalii

SKU
00000696
Categorii
Greutate
1 kg
Caracteristica
decorative, fructifere, gard viu
Culoare frunze
rosu
Utilizare
gradina
Sezon interes
primavara, toamna
Pozitie
semiumbra, soare
Latime maturitate
1 m
Inaltime maturitate
6 m
Forma
rotund
Culoare flori
galben
Culoare planta
rosu

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review