Plante care nu ar trebui puse langa casa

Gradinarii începători si nu numai, pot fi interesați să știe că nu toti copacii, chiar dacă sunt foarte spectaculoși și frumoși, pot fi plantați în in gradina lor. Sunt cei care, în afară de probleme, nu promit ceva frumos grădinarului. Iar în unele cazuri, vorbim de sabotaj real.

Chiar dacă copacii sunt necesari doar pentru a crește rapid și a crea o oază cu o umbră deasa în mijlocul unui câmp de cartofi în viitor, nu este nevoie să te grăbești.

În primul rând,  cu siguranță nu căutați locuri de plantat pentru plop. Poate doar lângă canalizare sau alte zone umede, astfel încât planta să pompeze apa si sa o elimine in atmosfera prin transpiratie. În unele zone se practică această metodă. În rest, acest gigant cu înclinații alergice nu promite nimic bun.

În al doilea rând,  nu ar trebui să plantați un stejar in apropierea casei.  Are rădăcini puternice care chiar pot sparge fundația unei structuri.

A treia  opțiune nereușită este arțarul american (Acer negundo) si ulmul de turkestan (Ulmus pumila). Acesti arbori au o fertilitate uimitoare. Foarte curând riști să nu-ți recunoști moșia. Ritmul de creștere si raspandire este incredibil și este cu adevărat la scară de producție.

Vor fi o „buruiană” foarte greu de controlat.

Comentarii