Plante care nu ar trebui puse langa casa

Amenajarea grădinii din jurul casei poate fi o activitate plăcută și relaxantă. Cu toate acestea, atunci când plantele sunt amplasate în apropierea casei, este important să luăm în considerare anumite aspecte. Anumite plante pot avea impact negativ asupra casei și pot crea probleme, cum ar fi deteriorarea fundației sau atragerea dăunătorilor. În acest articol, vom explora câteva tipuri de plante care ar trebui evitate în apropierea casei și motivele pentru aceasta.

  1. Plante cu rădăcini agresive: Unele plante, cum ar fi bambusul, rădăcinile de brusture sau iasomia englezească, au rădăcini agresive care pot pătrunde în fundația casei sau în sistemul de drenaj. Aceste rădăcini pot provoca fisuri în fundație sau pot înfunda conductele de apă și canalizare, ceea ce poate duce la probleme grave de infrastructură. Este recomandat să plantezi astfel de plante la o distanță sigură de casă sau să le plantezi în ghivece pentru a le ține sub control.

  2. Plante cu fructe sau semințe care atrag dăunători: Există anumite plante care produc fructe sau semințe care pot atrage dăunători precum insecte, rozătoare sau păsări. De exemplu, pomi fructiferi sau arbuști cu fructe care cad în exces pot atrage furnici, muște sau șoareci. Acest lucru poate duce la o invazie de dăunători în apropierea casei și poate crea disconfort. Este mai bine să eviți amplasarea acestor plante în apropierea casei și să le plantezi în alte zone ale grădinii.

  3. Plante cu flori care atrag insecte în exces: Deși plantele cu flori sunt frumoase și adaugă culoare în grădină, unele dintre ele pot atrage un număr mare de insecte. De exemplu, trandafirii, bujorii sau lăcrămioarele pot atrage albine, bondari și alte insecte polenizatoare în cantități mari. Dacă ai copii mici sau persoane alergice la înțepăturile de insecte, este mai prudent să eviți plasarea acestor plante în apropierea zonelor de joacă sau a teraselor.

  4. Plante cu ramuri fragile: Anumite plante cu ramuri fragile, cum ar fi salcâmul sau copacii cu crengi casante, prezintă un risc ridicat de a-și pierde ramurile în timpul furtunilor sau vânturilor puternice. Dacă aceste plante sunt amplasate în apropierea casei, există riscul ca ramurile să cadă și să provoace daune la acoperiș sau la ferestre. Este mai bine să plantezi astfel de plante în zone mai îndepărtate de casă sau să alegi alternative mai rezistente.

Atunci când amenajezi grădina din jurul casei, este important să fii conștient de tipurile de plante pe care le amplasezi lângă casă. Evitarea plantelor cu rădăcini agresive, plante cu fructe sau semințe care atrag dăunători, plante cu flori care atrag insecte în exces și plante cu ramuri fragile poate contribui la protejarea integrității structurii casei și la prevenirea problemelor asociate. Planifică cu atenție și alege plantele potrivite pentru a-ți crea o grădină frumoasă și sigură în jurul casei tale.

Comentarii